Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa tepkisi: İsrail haddini aştı

05 Nisan 2023 13:35 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 14:23
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa tepkisi: İsrail haddini aştı

NATO Karargahı'nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da yaşananlarla ilgili İsrail'e tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "İsrail haddini aştı. Şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'in bu tür saldırıları hemen sonlandırması lazım." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, NATO​ Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mescid-i Aksa​'da yaşananlarla ilgili İsrail'e tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da attığı adımı kabul etmek mümkün değil. Şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'in bu tür saldırıları hemen sonlandırması lazım. Koalisyona baktığımızda ırkçı isimler var.  Umarız bir daha tekrarlanmaz. Bakanlığımız da bir açıklama yaptı. Bunun takipçisi olacağız. İsrail ile diyalog başladı ancak bu diyalog Filistin pahasına olamaz. İlkelerimizden taviz veremeyiz."

"TÜRKİYE'DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Finlandiya'nın NATO'ya girmesi ve İsveç'in NATO süreci ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye-İsveç-Finlandiya daimi ortak mekanizması sadece üyelik süreci ile ilgili değil. Bu mekanizma üyelik sonrasında da devam edecek. İsveç ve Finlandiya'nın katılacağı bir sonraki toplantıya Türkiye​'de ev sahipliği yapacağız. " dedi.

LAVROV ANKARA'YA GELECEK

Çavuşoğlu konuşmasının devamında "Bugün yaptığımız ikili görüşmelere ek olarak birçok mevkidaşım ile görüşme fırsatım oldu. Bunlardan biri de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. Biliyorsunuz yarın Akşam Lavrov'u Ankara'da ağırlayacağız. Kendisini de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirttik." sözlerine yer verdi.

İSVEÇ AÇIKLAMASI

İsveç'in NATO süreci ile ilgili soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, "İsveç'ten net bir biçimde somut adımlar görmek istiyoruz" sözlerini vurgulayarak "İsveç'in üyeliğini ümit ettiklerini söylüyorlar. Bizim cevabımız net. Türkiye açık kapı politikasını her zaman desteklemiştir. Finlandiya ile daha az sorunumuz olduğunu söylemiştik. 3'lü muhtıranın uygulanması konusunda ve terörle mücadele konusunda İsveç'in adımlarının yetersiz olduğunu söylüyoruz. Dün de Finlandiya'nın üyeliğini memnuniyetle karşıladığımızı belirlerken, İsveç'in daha çok adım atması gerektiğini söyledik." dedi.

FLAKE-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

ABD Büyükelçisi Jeff Flake ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi hakkında da yorumlarda bulunan Çavuşoğlu, "Bir büyükelçinin seçim atmosferinde bir adayla görüşmesi ve taraf tutuyor görüntüsü kabul edilebilir değildir" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...