Tgrt Haber

Son dakika | Bakan Kurum duyurdu: Yıl sonuna kadar 21 bin konutu teslim edeceğiz

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ağustos 2024 12:13 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 13:12
Son dakika | Bakan Kurum duyurdu: Yıl sonuna kadar 21 bin konutu teslim edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalarda bulundu. Kurum yıl sonuna kadar 21 bin konutun teslim edileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat  Kurum Kahramanmaraş​'ta önemli açıklamalarda bulundu. Kurum yıl sonuna kadar 21 bin konutun teslim edileceğini belirtti. Bakan Kurum,  Ebrar Sitesi inşaat alanında inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Deprem bölgesindeki 11 ilde 302 bin konut​ ve iş yerinin inşaatına başlandığını hatırlatan Kurum, şöyle konuştu:

"Biten yuvalarımızın 76 binini teslim ettik. İnşallah eylül ayında Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 100 bine, yıl sonunda ise toplamda en az 200 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonuna geldiğimizde, depremzede kardeşlerimizin tamamı artık yeni yuvalarında oturuyor olacak. Şehirlerimiz yenilenecek, güçlenecek, bu bölgede 14 milyon insanımızın sağlıklı, güvenli hayatı başlayacak.

"YIL SONUNA KADAR 21 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ"

Bizler, ecdadımızın aziz hatırası olan Kahramanmaraş’ımızda şu ana kadar 17 bin 592 yeni yuvamızı ve iş yerimizi teslim ettik. Bugün halen, Merkez, Elbistan, Afşin'de, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu'nda toplam 45 bin 347 konut​ ve iş yerimizin inşasına devam ediyoruz. Her ay burada olacağız ve ekiplerimiz sürekli sahada olacak. Azerbaycan ve Trabzon caddelerindeki kardeşliği yeniden inşa edeceğiz. Kahramanmaraş​'ta valimizle, başkanımızla hep birlikte zamanla yarışacağız, yıl sonuna kadar 21 bin 544 yeni konutu daha hemşehrilerimize teslim edeceğiz."

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...