Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 85 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2023 16:00 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 16:46
Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 85 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 85 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Gözaltına alınan 85 şüpheliden 64'ünün tutuklandı.

Türkiye​'nin dört bir yanındaki ekipler, kaçak göçmenlere ve organizatörlerine göz açtırmıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 85 göçmen kaçakçı organizatörün yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla operasyonları gerçekleştiren jandarma​ ekiplerini tebrik etti ve "Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine göz açtırmıyoruz. Her an enselerindeyiz. Düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerine yer verdi.

JANDARMA EKİPLERİ TEPELERİNE BİNDİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 35'i tutuklandı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği İHA destekli operasyonda 26 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19'u tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi, 3'ü ise savcılık sorgularından sonra serbest bırakıldı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 14 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi, 4 şüpheli de serbest bırakıldı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda ise 3 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, bunlardan 2'si tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1705561936736194968

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...