Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Yerlikaya İstanbul'da sel bilançosunu açıkladı: 31 yaralıdan 8'i tedavi altında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 12:07 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 17:35
Son dakika! Bakan Yerlikaya İstanbul'da sel bilançosunu açıkladı: 31 yaralıdan 8'i tedavi altında

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'nde aşırı yağış sonrası oluşan sel felaketiyle ilgili bölgeden son durumu açıkladı. İstanbul'da 31 yaralıdan 8'inin hastanede tedavisinin devam ettiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, Kırklareli'nde kaybolan 3 kişiyi ise arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İstanbul​ ve Kırklareli'nde dün akşam etkili olan sel​ hayatı felç etti. Başakşehir​, Arnavutköy ve Küçükçekmece​'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Göle dönen yollarda otomobiller su altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğle saatlerinde sel bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına bilgi verdi. Bölgeden son durumu aktaran Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle: 

31 YARALIDAN 8'İ TEDAVİ ALTINDA

"Öncelikle geçmiş olsun. Dün gece de söylediğimiz gibi yabancı uyruklu bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 31 yaralımız var, 8'inin tedavi süreci devam ediyor, hayati tehlikeleri yok. Esnaflarımıza, hane sakinlerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyoruz.

Son dakika! Bakan Yerlikaya İstanbul'da sel bilançosunu açıkladı: 31 yaralıdan 8'i tedavi altında

SELZEDELERE 15 BİN TL'LİK CAN SUYU

Sabah da Twitter'dan duyurduk. İlk etapta hane sahiplerine ve iş yerlerine bir destek ödemesi, acil can suyu yapacağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da 10 bin liranın yanında 5 bin lira verecek. Tabii bu yardımlar bunlarla sınırlı kalmıyor. Zarar tespitleri yapıldıktan sonra nasıl bir destek yapacağımızı duyuracağız.

Eyüp'te bir ahırda 5 hayvanın telef olduğu bilgisi geldi. Hayvanlarla ve seralarla ilgili zarar tespit çalışmaları da sürüyor. İlgili bakanlıklarımız yapacağı desteği açıklayacak.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: UYARILARI DİKKATE ALALIM

Kırklareli'nde çok lokal bir yerde kısa sürede çok güçlü bir yağmur yağdı. Maalesef ruhsatsız, mühürlü bungalov evlerde kalan misafirler sele kapılıyor. Bu sabah aranan bir kaybımızın cesedine ulaşıldı, diğer 3 kayıp aranıyor. İnşallah en kısa sürede bulup yakınlarına teslim etmek istiyoruz. Sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada iklim değişikliğinden kaynaklanan ani sistem geçişleri yaşanıyor. Dolayısıyla yağmur tahminleri sürekli yapılıyor, lütfen bu uyarıları kanıksamayalım, dikkate alalım. Tedbirlerimizi alalım mutlaka."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...