Tgrt Haber

Son dakika | Bakan Yumaklı açıkladı: Yangınlar tamamen kontrol altında

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 10:10 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 10:28
Son dakika | Bakan Yumaklı açıkladı: Yangınlar tamamen kontrol altında

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz günü ülke genelinde 34’ü orman 14’ü kırsal alan olmak üzere toplam 49 yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından müdahale edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz günü ülke genelinde 34’ü orman 14’ü kırsal alan olmak üzere toplam 49 yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından müdahale edildiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Dün 9 adet yangın vardı, üst risk grubunda tanımladığımız. Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, Bornova ve Buca yangınları arkadaşlarımızın mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibariyle yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum.

Kararsız bir rüzgar, birden farklı yönlere alevi ve ateşi götürdüğü için arkadaşlarımız zorlandılar, alevlerin arasında kalan arkadaşlarımız oldu ama çok şükür bir sorun yaşamadık. Herhangi bir kayıp veya bir mal ziyanı bildirilmedi. Bu ekosistemde yaşayan canlıları da unutmamak lazım. Bu tür olaylardan en çok etkilenenler onlar oluyor.

Son dakika | Bakan Yumaklı açıkladı: Yangınlar tamamen kontrol altında - 1. Resim

'YALAN HABERLERİ DOLAŞIMA SOKTULAR"

Bütün vatandaşlarımıza özellikle istirham ediyorum. Neden olduğunu anlamadığımız, yüzde 100 yalan olan haberleri dolaşıma soktular. Birçok insanımız yardıma ihtiyaç varmış gibi arabalarına atlayıp buraya gelenler oldu. Bizler zaten düzenli olarak açıklama yapıyoruz.

Lütfen bu yalanlara kanmasınlar. Bu ahlaksızlığı hiçbir yere sığdıramıyorum, neye hizmet ettiğini herkesin vicdanına bıraktığım dezenformasyonları kınıyorum.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ NE?

Hala kolluk güçlerimiz bunlarla ilgili gerekli tatbikatı yapıyor.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...