Tgrt Haber

Son dakika! Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama: Onur Şener cinayetinin zanlıları görevden uzaklaştırıldı

04 Ekim 2022 20:49 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 23:46
Son dakika! Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama: Onur Şener cinayetinin zanlıları görevden uzaklaştırıldı

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara'da 'istek şarkı' söylemediği gerekçesiyle Onur Şener'i öldüren iş müfettişleri Ali Gündüz ve İlker Karakaş ile ilgili açıklamada bulundu. Zanlıların 2012'de KPSS ile iş müfettişi yardımcısı olarak atandıkları belirtilirken kamu görevinden uzaklaştırıldıkları ifade edildi.

Önceki gün Ankara​'nın Çankaya​ ilçesindeki bir eğlence mekanında taşananOnur Şener​ cinayeti Türkiye'yi sarstı. Genç müzisyenin üç kişi tarafından feci şekilde öldürülülmesine tepkiler devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Şener'in katil zanlıları İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih S; savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Birbirini suçlayan zanlılardan İlker Karakaş ile Ali Gündüz'ün kamuda müfettiş, Semih S'nin ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde mühendis olduğu iddia edilmişti.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara'da 'istek şarkı' söylemediği gerekçesiyle Onur Şener'i öldüren iş müfettişleri Ali Gündüz ve İlker Karakaş ile ilgili açıklamada bulundu. Zanlıların 2012'de KPSS ile iş müfettişi yardımcısı olarak atandıkları belirtilirken kamu görevinden uzaklaştırıldıkları ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan ve Ankara'da gerçekleşen asayiş olayı ile ilgili olarak; olayda isimleri geçen İlker Karakaş ve Ali Gündüz 2012 yılında KPSS ile Bakanlığımızca gerçekleştirilen yazılı/sözlü sınav sonuçlarına göre iş müfettişi yardımcısı olarak kamu görevine atanmışlardır. İş Müfettişi kadrosunda bulunan adı geçenlerin herhangi bir idari görevi bulunmamakta olup devam eden adli süreç dışında Bakanlığımızca da gerekli tahkikat ivedilikle başlatılarak ilgililer kamu görevinden uzaklaştırılmıştır."

Öte yandan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), müzisyen Onur Şener cinayetinin şüphelileri arasında yer alan Semih Soyalp'in iş akdinin feshedildiğini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ankara'da müzisyen Şener'in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayda isimi geçen Soyalp, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından işten çıkarıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...