Tgrt Haber

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi Meclis'e geliyor! Teklif imzaya açıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
10 Temmuz 2024 16:49 - Güncelleme : 10 Temmuz 2024 17:06
Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi Meclis'e geliyor! Teklif imzaya açıldı

Son dakika haberi: AK Parti başıboş köpeklerle ilgili teklifi imzaya açtı. Cumhur İttifakı milletvekilleri tarafından imza süreci tamamlandıktan sonra düzenleme Meclis Başkanlığına sunulacak. Teklifin cuma günü TBMM'ye getirilmesi bekleniyor.

Son dakika haberine göre başıboş köpeklerle ilgili teklif imzaya açıldı. Teklif cuma günü Meclis'te değerlendirilecek.

Söz konusu düzenlemeye göre; başıboş hayvanları için 2 sene içinde toplatılma zorunluluğu var. 2 sene içinde belediyeler​ bu hayvanları toplayıp kısırlaştıracak. İnsan sağlığını tehdit eden kuduz​ vb. hastalıkları olan köpekler ise uyutulacak. Belediyelerin bunları yürütmesi ve görevini yapması yönünde bir baskı da söz konusu. Zira bu görevi yerine getirmeyen belediye başkanlarına hapis cezası verilecek. Tekrarı halinde de seçilme yeterliliğini kaybedecekler. 

SAHİPLİ HAYVANINI SOKAĞA ATANA PARA CEZASI

Köpeklerle ilgili sorumluluk sahibi olan kişilerle ilgili de önemli düzenlemeler mevcut. Kupalı küpeli, çipli yani sahipli hayvanını sokağa bırakanlara 60 bin TL para cezası verilecek.

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi Meclis'e geliyor! Teklif imzaya açıldı - 1. Resim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A RAPOR SUNULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu​, sahipsiz köpeklere ilişkin hazırladıkları raporu pazartesi günü gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu bildirmişti.

Yenişehirlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti MYK toplantımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan'a başıboş/saldırgan sokak köpekleri sorununa ilişkin hazırladığımız raporu arz ederek zatı devletlerini ve MYK üyelerimizi bilgilendirdim" ifadelerini kullanmıştı.

Yenişehirlioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Raporumuzun mahiyetini detaylı bir şekilde dinleme nezaketi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sokaklarda aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanacağına, herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sorunun çözüme ulaşacağına inancımız tamdır.

Evvela insan ardından hayvan ve çevre sağlığını tesis etmek için ortaya konulan bu iradenin toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak şekilde net bir çözüme ulaşması en büyük temennimizdir. Raporumuzun sorunun çözümüne ilişkin önemli katkılar sunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...