Tgrt Haber

Son dakika | Bingöl'de ürküten deprem! AFAD verileri açıkladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
26 Temmuz 2024 18:36 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 20:51

Son dakika haberi: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'tan alınan verilere göre deprem yerin 11.88 kilometre altında gerçekleşti. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Son dakika haberine göre, Bingöl Karlıova'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 11.88 kilometre olarak ölçüldü. Saat 18.27'de yaşanan sarsıntı sonrası vatandaşlar panik yaşadı. 

KANDİLLİ RASATHANESİ 4.1 OLARAK AÇIKLADI 

Karlıova'daki depreme dair Kandilli Rasathanesi'nden de açıklama geldi. Kandilli verilerine göre deprem 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti. 

Son dakika | Bingöl'de ürküten deprem! AFAD verileri açıkladı  - 1. Resim

BİNGÖL VALİLİĞİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üsstü Karlıova olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Valiğin resmi X hesabından yapılan açıklamada, "Saat 18.27’de Merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." denildi. 

EGE DENİZİ DE SALLANDI

AFAD'ın verilerine göre Bingöl'deki depremin ardından Ege Deniz'i de sallandı. Türkiye kara sularından uzakta meydana gelen depremin büyüklüğü ise 4.5 olarak belirlendi. 

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ 

Bingöl depreminin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Depremin yerinin 'can sıkıcı' olduğunu söyleyen Görür, "Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz." dedi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...