Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika! Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: AA, İhlas Haber Ajansı, tgrthaber.com
19 Haziran 2024 07:09 - Güncelleme : 19 Haziran 2024 17:59

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangında 275 hektar alanın zarar gördüğü aktarıldı. Çanakkale'den sonra gözler; Manisa (Soma) ve İzmir'den (Karaburun) gelecek haberlere çevrildi. Ekiplerin bu 2 noktadaki alevler mücadelesi devam ediyor. İşte dakika dakika son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • URLA'DA MAKİLİK ALANDA YANGIN ÇIKTI
  • İZMİR'DE YENİ ORMAN YANGINI
  • SON DURUM NE? BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI
  • DİKİLİ'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
  • MİLAS'TAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
  • YUMAKLI: İLERLEME DURDURULDU
  • BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
  • BAKAN YUMAKLI YERİNDE TAKİP ETTİ
  • 14 SAATTİR SÖNDÜRÜLEMEDİ!
  • YANGIN DRON KAMERASINDA
  • UŞAK'TA SEFERBERLİK

19.06.2024 17:57

URLA'DA MAKİLİK ALANDA YANGIN ÇIKTI

İzmir'in Urla ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangın, saat 16.25 sıralarında ilçeye bağlı Balıklı Ova Mahallesi’ndeki makilik alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 5 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz ve 4 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahale ediyor.

Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.


19.06.2024 16:17

İZMİR'DE YENİ ORMAN YANGINI

İzmir'in Karaburun ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başladı. Alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken Boğaz'ın her iki tarafının da gemi trafiğine açılacağını aktarıldı.


19.06.2024 16:07

SON DURUM NE? BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumak, Çanakkale'deki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.


19.06.2024 15:50

SOMA'DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Karacakaş Mahallesi’nde orman yangını çıktı. 14.40’ta gelen ihbar üzerine 14.50 itibariyle Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı.

8 uçak, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su ikmal ve 4 dozerin görev yaptığı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Son dakika! Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı - 1. Resim

19.06.2024 14:00

DİKİLİ'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Dikili ilçesinde çıkan yangın, zeytinlik alana sıçradıktan sonra kontrol altına alındı. Yangında 200 dönüm makilik ve zeytinlik alan yanarken, bazı yapılar da kullanılamaz hale geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

19.06.2024 12:58

MİLAS'TAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla’nın Milas ilçesinde Dibekdere Mahallesi yakınlarında sabah saat 09.38 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.


19.06.2024 11:50

YUMAKLI: İLERLEME DURDURULDU

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale'deki yangına müdahalede son durumu anlattı. Bakan Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangınla mücadelede sorunlu tek alanın kaldığını, alevlerin ilerlemesinin durdurulduğunu, enerjisinin büyük ölçüde azaltıldığını, ancak rüzgar çok yoğun olduğu için "tamamen kontrol altında" diyemediklerini söyledi.

Son dakika! Çanakkale ve Uşak'ta orman yangını... Saatlerdir yanmaya devam ediyor - 1. Resim


19.06.2024 09:25

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, orman yangınının devam etmesi nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir" ifadelerine yer verildi.


19.06.2024 07:12

BAKAN YUMAKLI YERİNDE TAKİP ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de devam eden yangınları gece boyunca takip etti. Yangın Yönetim Aracı'nda sahadan bilgileri alan Yumaklı daha sonra yangın bölgesine geçti. Büyükanafartalar yangınının yanında Değirmendüzü Mahallesi'nde de yangın çıktı.

Son dakika! Çanakkale ve Uşak'ta orman yangını... Saatlerdir yanmaya devam ediyor - 1. Resim

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangının büyümesi engellendi. Bakan Yumaklı da Değirmendüzü Mahallesi'ndeki yangın bölgesine geçti. Yetkililerden bilgi alan Yumaklı ardından mahallede bulunan vatandaşlarla bir araya geldi.


19.06.2024 06:53

14 SAATTİR SÖNDÜRÜLEMEDİ!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 14 saattir devam ediyor. Yangına dün havadan 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve kara aracının yanı sıra 540 personelle müdahale edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan orman yangınında gece ise 1 gece görüşlü helikopter, 94 arazöz ve kara aracı ve 540 personelle müdahale devam etti.


19.06.2024 06:11

YANGIN DRON KAMERASINDA

Çanakkale'de yaklaşık 14 saattir devam eden orman yangınındaki son durum Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından dron ile görüntülendi.

Yangına, havadan ve karadan çok sayıda araç ve personelle müdahale ediliyor. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Son dakika! Çanakkale ve Uşak'ta orman yangını... Saatlerdir yanmaya devam ediyor - 1. Resim

Öte yandan, yangın bölgesindeki son durum AA ekibi tarafından dron ile görüntülendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün bölgeye yaptığı ziyarette yangın alanlarını incelemiş, yetkililerden son durum ve çalışmalara ilişkin bilgi almıştı.


19.06.2024 05:40

UŞAK'TA SEFERBERLİK

Yangın bölgesinde Uşak Vali Vekili Önder Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Can, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından hızla bölgeye ekiplerin sevk edildiğini dile getirdi.

Son dakika! Çanakkale ve Uşak'ta orman yangını... Saatlerdir yanmaya devam ediyor - 2. Resim

Vali Vekili Can, rüzgarın da etkisiyle yangının sık sık yön değiştirdiğini ifade ederek “Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alınmış, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçramıştır. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde büyüdü.” dedi.


18.06.2024 21.05

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çanakkale'ye gelen Bakan Yumaklı, yangın yönetim aracından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak söze başlayan Yumaklı, "Bugün 42 adet orman yangını oldu. Bu orman yangınlarının 22'si orman içinde 20'si de orman dışında gerçekleşti. 5 adet yangın bizim üst risk grubunda dediğimiz yangın türünden gerçekleşti. Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak. Şu anda içinde bulunduğumuz Çanakkale ilinin Eceabat ilçesinde halihazırda devam eden bir yangın söz konusu. Yine Uşak'ta devam eden bir yangınımız var. Diğerlerinin hepsi kontrol altına alındı" dedi.Son dakika! Çanakkale ve Uşak'ta orman yangını... Saatlerdir yanmaya devam ediyor - 3. Resim

 

Eceabat'taki yangının 16.05'te tespit edildiğini ve 16.11'den itibaren müdahalenin başladığını belirten Yumaklı, "9 uçak, 6 helikopterle başlamıştık. Şu anda bu hava araçlarımız gün batımı nedeniyle inmek durumunda kaldılar. Bir gece görüşlü helikopter ile hava araçlarımızdan devam etmiş olacağız mücadeleye. Şu anda 94 adet arazöz ve iş makinelerinden oluşan kara araçlarımız ve 540 personelimizle mücadeleye devam ediyoruz. Büyük Anafartalar köyünün tedbiren boşaltılmasını istemiştik. Onun dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit eden bir husus yok" dedi

UŞAK'TA MÜCADELE SÜRÜYOR

Uşak'taki yangınla ilgili de bilgi veren Bakan Yumaklı, şunları söyledi: "Bu da 18.30'da başladı. 8 dakika sonra ilk müdahaleye başladı arkadaşlarımız. 1 helikopter, 33 kara aracı ve 161 personelle burada mücadeleye devam ediyoruz."

Yer: Çanakkale

Kaynak: AA, İhlas Haber Ajansı, tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...