Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da... Sisi törenle karşıladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 14:44 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 15:54

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Mısır'a gitti... Cumhurbaşkanı Sisi, Erdoğan'ı törenle karşıladı.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai​ şehrindeki resmi ziyaretinin ardından Mısır​'a gitti.

Mısır’a son ziyaretini Başbakan olarak 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 2. toplantısı vesilesiyle yapan Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Mısır’a ziyarette bulunmuş oldu.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da... Sisi törenle karşıladı - 1. Resim

KALABALIK HEYET

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen'in de hazır bulunduğu karşılamada Cumhurbaşkanı​ Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı​ Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı..

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da... Sisi törenle karşıladı - 2. Resim

SARAYDA RESMİ TÖREN DÜZENLENECEK

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı​ Erdoğan, Sisi tarafından heyeti onuruna verilen resmi yemeğe de katılacak..

Son dakika haberinin detayları geliyor...

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...