Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
26 Ekim 2024 16:07 - Güncelleme : 26 Ekim 2024 18:04

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da deprem konutları teslim töreninde yaptığı konuşmada teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Terör örgütünün ve onu maşa olarak kullananların hedefine ulaşamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşliğimizi bozamayacak, iç cephemizi sarsamayacaklar" dedi. İran'a saldıran İsrail'e karşı da uyarıda bulunan Erdoğan, Netanyahu hükümetinin hedefini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Hatay​ Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları​'nda ’’Yeniden Daha Güçlü Anadolu’’ Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terörün son bulması için yaptığı 'Abdullah Öcalan' çağrısına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. İktidar ve Cumhur İttifakı olarak adım atmadan önce her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaba kattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz. Ülkemizdeki tüm araçları ve imkanları kullanarak terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz" diye konuştu. İsrail'in bölgede savaş çıkarmak istediği uyarısını yapan Erdoğan iç cephe çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle...

"HATAY'I FETRET DEVRİ'NDEN KURTARDIK"

"Hatay'ın tamamına selam ve sevgilerimi iletiyorum. Bugün kardeşlik, barış ve tarih şehrimiz Hatay'da çok önemli bir tören için birlikteyiz. 31 Mart akşamı sandıkların kapanmasıyla seçim yarışı bitmiş, artık Hatay'a hizmet yarışı başlamıştır. Önemli olan Hatay'ın bir an önce ayağa kalkması, Hatay halkının birliği, beraberliği ve dayanışmasıdır. Beşeri ve kültürel zenginliğimizin sembol şehri Hatay artık belediyecilik hizmetlerinde de parmakla gösterilecek. 31 Mart'ta Fetret Devri'nden kurtardığımız Hatay'ı çok güzel yerlere taşıyacağız.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız - 1. Resim


"OY YOKSA HİZMET YOK DİYENLERDEN DEĞİLİZ"

Oy yoksa hizmette yok diyenlerden değiliz. Biz ise kimin oy verdiğine bakmadan hizmet götürüyoruz. Hataylı kardeşlerimizin tamamına hizmet götürenlerden olacağız. Bizde ayrımcılık olmaz. Bizde aslolan milletimizin hayır duasını almaktır. Sizlere aşkla hizmet edeceğiz.

6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirlerimizi yeniden inşa etmek için durmadan çalışıyoruz. İktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedeleri yeni yuvalarına kavuşturmak. Seçim dönemlerinde bile bu önceliği geri plana atmadık. Yeni evlerimizin depremzede kardeşlerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız - 2. Resim


HATAY'A 36 MİLYAR TL'LİK YARDIM

Biz meydanlarda verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız. Çevre Bakanlığımızın yanı sıra AFAD, Kızılay ve belediyelerimiz de şehirlerimizi ayağa kaldırmak için çalışıyor. Hatay'a yaptığımız nakdi yardımın tutarı 36 milyar 150 milyon lirayı aştı. Deprem bölgemiz yeniden ayağa kalkmadan buradan asla ayrılmayacağız.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız - 3. Resim


"TUZAKLARI BOZARAK HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ"

Ne kandan ve gözyaşından beslenen terör baronları, ne gözlerini Hatay'a diken emperyalizmin uşakları, ne de bölgemizi kana ve ateşe boğan terör devletleri bunların hiçbiri Türkiye Yüzyılı ülkümüzde aramıza giremez. Türkiye sadece tarihi, kültürü ve birikimiyle değil hadiseleri okuyuş tarzı itibarıyla da çok büyük bir devlettir. Bin düşünüyor bir söylüyoruz. İktidar ve ittifak olarak bir adım atmadan önce her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaba katıyoruz. Önümüze çıkan engelleri aşarak kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz. Ülkemizdeki tüm araçları ve imkanları kullanarak terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız - 4. Resim


"TERÖR ÖRGÜTLERİ KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK"

Unutmayın, bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz her türlü hainliğin ve sabotaj girişiminin üstündedir. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. Hedeflerine ulaşamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi bozamayacaklar. Hep beraber Türkiye olmamızı engelleyemeyecekler.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teröre karşı 'iç cephe' ve 'barış' vurgusu: Ülkemizdeki tüm araçları kullanacağız - 5. Resim


"İSRAİL SAVAŞ İSTİYOR"

Hatay'dan güçlü bir destek bekliyorum. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan İran'a ve İran hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bu tarz saldırılarla bölgesel bir çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail'in ve destekçilerinin oyununa gelinmemesi son derece önemli. İsrail bu kafayla bir yere varamayacak. Duamız şu, Allah'tan bunların kahrını bekliyoruz."

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...