Tgrt Haber

Son dakika! Deprem bölgesiyle ilgili karar! Bakan Özhaseki duyurdu... "Artık izin yok"

02 Temmuz 2023 15:31 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 15:51
Son dakika! Deprem bölgesiyle ilgili karar! Bakan Özhaseki duyurdu... "Artık izin yok"

Son dakika haberi... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki deprem felaketiyle sarsılan illere ilişkin alınan yeni yasak kararını duyurdu. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem Bölgesi Belediye Başkanları İstişare Toplantısı" kapsamında açıklamalarda bulundu. Özhaseki'nin burada yaptığı açıklamaya göre 6 Şubat'ta meydana gelen ve on binlerce insanımızın kaybına neden olan deprem​ felaketinin etkilediği bölgeye ilişkin alınan yeni bir kararı duyurdu.

FAY HATTINDA YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Bakan Özhaseki, konuşmasında "Deprem bölgelerinde yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecek" açıklamasında bulundu. Özhaseki konuşmasında "Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları​ ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan deprem bölgesinde yapılan konutlarla ilgili de açıklama yapan Özhaseki, "İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları ekim, kasım, aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak" dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...