Tgrt Haber

Son dakika! Dev kaçak akaryakıt operasyonu! 1 milyon litre ele geçirildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Kasım 2023 08:45 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 08:52

Akaryakıt kaçakçılığına yönelik 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-3" operasyonlarında 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, akaryakıt kaçakçılığına yönelik 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-3" operasyonlarında yaklaşık 1 milon litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini duyurdu.

21 MİLYON LİRAYA YAKIN CEZA UYGULANDI

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin bilgilendirmeyi olarak sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamasına göre; 

  • Operasyonlarda, 278 adreste arama yapıldı.
  • Baskınlarda 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.
  • 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı.
  • Toplamda 20 milyon 825 bin 351 TL idari para cezası uygulandı.  

DEV VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Diğer yandan operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Yerlikaya, Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede piyasa değeri yaklaşık 13 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildiğini bildirdi.

Yerlikaya, mesajının sonunda, "Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." ifadesine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...