Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri'nden Gazze'den tahliye açıklaması: 700 kişiden talep geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 13:34 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 15:07
Son dakika! Dışişleri'nden Gazze'den tahliye açıklaması: 700 kişiden talep geldi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, dün itibarı ile yaklaşık 700 kişinin Gazze'den tahliye talebi ilettiğini açıkladı. Yıldız, "Bunlardan 322 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli" dedi.

7 Ekim'de Hamas​'ın başlattığı Aksa Tufanı​ operasyonunun ardından düğmeye basan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze​'yi okul, hastane demeden bombalıyor. Bombalamalarda aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Bölgedeki tansiyon bir türlü düşürülemezken Gazze'de tablo günden güne ağırlaşıyor.

Ateşkeş için yoğun diplomatik faaliyet gösteren Ankara, Türk vatandaşlarının tahliyesi için de temaslarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Dışişleri Bakanlığı, savaş durumu nedeniyle ülkeden ayrılmak üzere gelen tahliye talepleri ile ilgili açıklama yaptı. 

700 KİŞİ GAZZE'DEN TAHLİYE TALEP ETTİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, bu aşamada dün itibarıyla yaklaşık 700 kişinin Gazze'den tahliye talebi ilettiği bildirdi. Ahmet Yıldız'ın verdiği bilgiye göre; dün itibarı tahliye talebini iletenlerden 322'sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli ve 55'inin ise kurum personeli olduğunu bildirdi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı 12. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'de 471 kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor.

İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti. İsrail Savaş Kabinesi toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar yayımlandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bulunduğu toplantıda, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'ye kara harekatı yapmaktan başka çarenin olmadığı iletildi. İsrail sözcüsü Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardımların yakında başlayacağını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...