Tgrt Haber

Son dakika! Diyarbakır kırsalında 3 terörist öldürüldü, 5 kişi gözaltına alındı

26 Ağustos 2023 11:08 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 11:35

Son dakika haberi: Diyarbakır kırsalında tespit edilen 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün sözde sivil yapılanması (YPS) mensubu 1️ şahıs sağ olarak yakalanırken, teröristlere yardım ve yataklık eden 4 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığının koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, EGM​ İstihbarat Başkanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda; EGM İHA keşif gözetleme faaliyeti sırasında Diyarbakır kırsalında 3 PKK​'lı terörist tespit edildi.

1 ŞAHIS SAĞ OLARAK YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bu sabah, Diyarbakır PÖH, JÖH, JOPER ile EGM-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi, terör örgütünün sözde sivil yapılanması (YPS) mensubu 1️ şahıs ise sağ olarak yakalandı” dedi.

YARDIM VE YATAKLIK EDEN 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Teröristlere yardım ve yataklık eden 4 şüphelinin de gözaltına alındığı bilgisini veren Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman polis ve Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.  Milletimizin duaları sizlerle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1695345515443921012

Öte yandan, gerçekleştirilen operasyon sonucu; 2 adet M16 uzun namlulu silah, 1 adet Kalaşnikof, 3 adet el bombası ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adalet26 Ağustos 2023 12:14

Sayın bakanım İstanbul'daki uyuşturucu baronları için lütfen çok güvendiğiniz bir ekiple üzerine gidin aileler perişan gençler perişan ihbar etmekten korkuyorlar diyorlar ki ihbar ettiğimizde biz hedef oluyoruz,baronlara haber veriliyor çocuğumu öldürürler)oysaki bu bataklıkta ailece her gün ölüyorlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...