Tgrt Haber

Son dakika... Elazığ'da maden ocağında göçük! Yüreklere su serpen haber...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
26 Şubat 2024 10:44 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 13:32

Son dakika haberi... Elazığ’ın Palu ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan da göçükle ilgili açıklama geldi. 3 işçinin kurtarıldığı belirtildi.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 9 işçinin toprak altında kaldığı facianın ardından bir acı haber de Elazığ​'dan geldi.

3 KİŞİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Palu ilçesindeki bir maden​ ocağında sabah saatlerinde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kaldı.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda AFAD​, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Ekipler göçük altındakileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Son dakika! Elazığ'da maden ocağında göçük: Toprak altında kalanlar var - 1. Resim

AFAD'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'da maden ocağına yaşanan göçüğün ardından açıklama yaptı. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine #AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

AFAD'dan yapılan ikinci açıklamada ise arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisinin kurtarıldığı, göçük altındaki bir vatandaşı arama kurtarma çalışmalarının da aralıksız devam ettiği bildirildi.

ELAZIĞ VALİSİ: 2 İŞÇİ​ KURTARILDI

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar" dedi.

Son dakika... Elazığ'da maden ocağında göçük! Yüreklere su serpen haber... - 2. Resim

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 3 İŞÇİ KURTARILDI, 1 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Konuya ilişkin Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kayaönü köyünde saat 10.04’te özel bir şirkete ait krom maden işletmesinde meydana gelen göçük olayında 4 işçi göçük altında kalmış olup, yapılan ilk müdahale neticesinde 3 işçi kurtarılmıştır. 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Öte yandan, aynı maden ocağında 3 yıl önce asansör kazası yaşanmış, 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika... Elazığ'da maden ocağında göçük! Yüreklere su serpen haber... - 3. Resim

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: İŞÇİLER KURTARILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan göçükle ilgili açıklama geldi. 3 işçinin kurtarıldığı belirtilirken olayda bir işçinin yaralandığı diğer işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

İşte Bakanlık'tan yapılan açıklama;

"Elazığ'ın Palu ilçesi Kayaönü köyü yakınlarında bulunan bir maden ocağında bugün saat 10:00 sularında bir göçük meydana gelmiştir.

Polay Madencilik'a ait krom madenindeki yeraltı ocağında meydana gelen göçükten 4 maden işçimiz etkilenmiş, biri kendi imkanlarıyla göçükten çıkmıştır.

Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır.

Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir.

Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır."

MADEN ALANI DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Elazığ'da göçük meydana gelen Bedri Aydın Madencilik'e ait krom üretimi yapılan maden ocağı havadan görüntülendi. Arama kurtarma çalışmaları sırasındaki hareketlilik dron kamerasına yansıdı.

Son dakika... Elazığ'da maden ocağında göçük! Yüreklere su serpen haber... - 4. Resim

GÖÇÜĞÜN SEBEBİ BELLİ OLDU

Vali Toraman, "Göçük krom maden ocağında yaşandı. Tahkimatta çöküntü meydana geldiği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Elazığ'da maden ocağında göçük! Yüreklere su serpen haber... - 4. Resim

TAHKİMAT NEDİR?

Türk Dil Kurumu'ndaki tanımına göre tahkimat; maden yatağında açılan bir kanalın çökmesini önlemek amacıyla sağlamlaştırma anlamına gelmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...