Tgrt Haber

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2023 19:17 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 04:19

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer yıkım olan illerde sağ oldukları belirlenen vatandaşlar bir bir kurtarılıyor. Kurtarılan her canla beraber umutlar yeniden yeşeriyor. Hatay'ın İskenderun ilçesinde enkaz altındaki iki kadın, ekipler tarafından 162. saatte sağ olarak çıkarıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede sevk edilen arama kurtarma ekipleri, Antakya ilçesinde enkazda kalan canlara umut oluyor. Adıyaman'ın Besni ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Hanım Güllü isimli kız çocuğunun 145 saat enkazdan çıkarılmasının ardından vatandaşlar ekipler tarafından peş peşe çıkarılmaya devam ediyor.

162. SAATTE ENKAZDAN KUTARILDI 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde enkaz altındaki iki kişi, ekipler tarafından 162. saatte sağ olarak çıkarıldı. Hatay'da ismi henüz öğrenilemeyen bir kadın kutarıldıktan dakikalar sonra 50 yaşındaki Güler Ağrıtmış da arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmaların sonucunda kurtarılan kişiler tedavi altına alınmak üzere ambulansla hastaneye sevk edildi.

BABA KURTARILDI GÖZLER EŞİ VE ÇOCUKLARINDA...

Kahramanmaraş’ta depremin 162. saatinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri 45 yaşında Cengiz Polat’ı enkazdan sağ çıkardı. Ekipler Cengiz Polat’ın halen enkaz altındaki eşi Güllü Polat ile oğulları Özkan, Samet ve Mustafa’yı da çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor...

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN 

160. SATTE SAĞ OLARAK ÇIKARILDILAR

Depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’da, faciadan 160 saat sonra umut dolu haberler geldi. Bölgede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından enkazdan, 160 saat sonra 62 yaşındaki Mehmet Şükrü Hedbe, sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Antakya ilçesinde yıkılan Özgür Apartmanı'nda da arama kurtarma ekiplerince çalışma gerçekleştirildi. Ekipler, göçük altında bir kişinin sağ olduğunu tespit etti. Çalışmalar sonucu depremin 160. saatinde 11 yaşındaki Lena Maradini kurtarıldı.  Özkan Apartmanı'ndan Samet Genco ve Seval Genco sağ da olarak çıkarıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

159 SAAT SONRA BİR KİŞİ DAHA KURTARILIYOR...

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Nilüfer Apartmanı'ndan ses geldiğini tespit eden ekipler çalışma başlattı. Ekipler 18 yaşındaki Saadet Çoşkun'a ulaştı. Genç kız sağ kurtarıldı. Enkazdaki diğer kişi için ise çalışmalar sürüyor. 

159. saatte bir umut da İskenderun'dan yeşerdi. Enkaz altında sağ olduğu tespit edilen bir kişiyi çıkarmak için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. 

Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde de yaşam belirtisi alan Ankara Kömür İşletmesi ekipleri ile Tacikistanlı ekip 2 yaşındaki Yavuz Canbaz'a ulaştı. Hummalı çalışma sonucunda küçük çocuk sağ olarak kurtarıldı. 

Ankara Kömür İşletmesinden geldiğini belirten madencilerden Bekir Yılmaz, "Yaklaşık 5 gündür buradayız. Binanın üzerinde yangın vardı. Sonunda binanın bu tarafından iş makineleri girdi. Canlı belirtisi olan yerde makineleri durdurduk. Canlı belirtisi olan yerden 2 yaşlarında çocuğun sesini aldık. O şekilde çıkarttık. Bugüne kadar uğraştığımız her şey hafiflemiş oldu. Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş.” dedi. 

159. SAATTE ENKAZDAN GÜLÜMSEYEREK ÇIKTI

Depremin 159. saatinde Kahramanmaraş'ta 2 yaşındaki Yavuz Canbaz, enkazın altından sağ olarak çıkarıldı. Minik Yavuz'un gülümseme anı herkese umut oldu. 

HATAY'DAN SEVİNDİREN 2 HABER DAHA

Hatay'da 63 yaşındaki Hafsa Dağcı depremden 158 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Dağc'nın hemen ardından Hatay'da 159. saatte sevindiren bir haber daha geldi. 55 yaşındaki bir kadın enkazdan sağ çıkarıldı.

HATAY'DA MALİK AMCA 156 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan 55 yaşındaki Malik amca, 156 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Malik amca sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

156. SAATTE GÜZEL HABER! 33 YAŞINDAKİ TOLGA, SAĞ KURTARILDI

Hatay Merkez'e bağlı Defne ilçesi Sümerler mahallesinde sahada enkaz alanlarında çalışma yapan gönüllü kurtarma ekibinde yer alan bir veteriner hekimin ses duymasının üzerine tekrar dineleme yapıldı. Tekrar sesi alan ekiplerin yer tespitinin ardından yoğun mesaisi sonrası çöken binanın enkazında ayağından yaralanan 33 yaşındaki Tolga Fakıoğlu'na ulaşıldı.

Umutların azaldığı 7'inci günde sağ olarak kurtarılan Fakıoğlu sedye ambulansla alınıp hastaneye götürüldü. 

155. SAATTE UMUTLAR YEŞERDİ 

Hatay’da 6 aylık hamile kadın, depremin 155’inci saatinde enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Mamak Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılan kadın, Hatay Sahra Hastanesine kaldırıldı. 

155 SAAT SONRA ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ ÇIKARTILDI

Hatay’dan bir güzel haber daha geldi. Depremin ağır yıkıma yol açtığı Antakya’daki Cebrail Mahallesi’nde 155.saatinde çöken bir binadan 23 yaşındaki zihinsel engelli Hüseyin Seferoğlu enkazdan çıkartıldı. İlk müdahalenin ardından ambulansa bindirilen gencin tedavisine hastanede devam edileceği belirtildi.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

GAZİANTEP'TE 8 YAŞINDAKİ SEMİH ENKAZDAN 155 SAAT SONRA KURTARILDI

Zeytinburnu ve Kaş belediyelerinin arama kurtarma görevlileri ve Somalı madencilerden oluşan ekipler, Yunus Kaya Apartmanı'nın enkazında bir çocuğa ulaştı. Ekipler, yaptıkları çalışmalarla 8 yaşındaki Semih Ege İnce'yi enkazdan 155 saat sonra kurtardı. Yaralı çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BİR CAN DAHA!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 153. saatte Adıyaman'da  yıkılan Yamanlar Sitesi enkazından 21 yaşındaki Rukiye isimli genç kız yaralı olarak kurtarıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

Hatay’ın Antakya ilçesinde 152. saatte Abdullah isimli bir vatandaş, enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Madenciler tarafından enkazdan çıkarılan depremzede, çalışmalarına devam eden arama kurtarma ekiplerinin umutlarını tazeledi.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

MERCAN APARTMANI'NDAN PEŞ PEŞE GÜZEL HABERLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 152. saatte Adıyaman'da  yaşındaki Rabia Kırmızı öğretmen yaralı kurtarıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

Rabia Kırmızı öğretmenin ardından 153. saatte kız kardeşi Elif Kırmızı kurtarıldı. 

ADIYAMAN'DA 152. SAATİN UMUDU

Adıyaman’da enkaz altında kalan 8 yaşındaki Hacı Ahmet'in kurtarılması için başlatılan çalışmadan güzel haber geldi. Narlıkuyu sitesinde yaşadığı belirlenen küçük Hacı Ahmet enkazdan sağ salim kurtarıldı. Hacı Ahmet Eyici'yi sağ olarak kurtaran ekipten Çorumlu itfaiyeci Salih Hoşbak o anları anlattı. Hoşbak, 152 saat sonra kurtarılan Ahmet'in, ilk karşılaştıklarında, "Amca su istiyorum" dediğini ifade ederek o anları anlatırken duygulandı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

'AMCA SU İSTİYORUM' 

"Ahmet kardeşimizin durumu iyi. Önce su istedi. Karnının acıktığını ifade etti, meyve suyu istedi" diyen Çorum Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli Salih Hoşbak, "Depremin başında Afşin'e geldik. Oradaki görevimizi bitirdik. Başkanımız buraya gelmemizi söyledi. İlk seçtiğimiz yer burasıydı. Gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ahmet kardeşimizin sağlık durumu çok iyi. Umutluyuz. Gece gündüz çalıştık. 72 saattir hiç durmadan çalışıyoruz. Ahmet'in ilk sözü "Amca su istiyorum" oldu. "Vereceğim" dedim. Sonra "Karnım acıktı" dedi. Işığı tuttum "Görüyor musun?" dedim "Görüyorum" dedi. Gözünün önünün aydınlanmasını sağladım, sakinledi. "Meyve suyu istiyorum" dedi. "Vereceğim" dedim. Oturma odasında kalmışlar. Ahmet annesi ve kardeşinden biraz ileride kalmış. Hayat boşluğunda kalmış. Çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

29 YAŞINDAKİ RABİA ENKAZDAN 151. SAATE ÇIKARILDI

Depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Cebrail Mahallesi Emlak Evleri'nde, depremin 151. saatinde enkazdan 29 yaşındaki Rabia Kalçın'ı yaralı kurtardı. Depremzede kadın, sağlık ekibince hastaneye kaldırıldı.

151 SAATİN ARDINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş depreminin vurduğu illerden Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında yapılan çalışmalarda sevindiren bir haber daha geldi. 32 yaşındaki Mert Mucuk, enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

KÜÇÜK ÖMER VE ANNESİ KURTARILDI

Arama kurtarma ekipleri (PEAK) 7. günde 150 saat sonra Hatay Antakya Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Turan Caddesi Ali Sayar Meslek Lisesi karşısındaki bir enkazda ses duydu. Harekete geçen ekipler ve diğer arama kurtarma ekipleri hemen olaya müdahale etti. Saat 09.20’de ilk olarak küçük Ömer, ardından da annesi enkazdan sağ çıkarıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

150. SAAT MÜJDESİ: MÜZEYYEN TEYZE ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay'da 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli enkaz altından çıkartıldı. Ekipler tarafından 150.saatinden ardından çıkartılan Müzeyyen teyze yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansa bindirildi.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

BAKAN KOCA PAYLAŞTI: KÜÇÜK KIZ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Hatay'da, müftülüğün yanındaki binanın enkazından 2-3 yaşlarında isminin Dada olduğu söylenen bir kız çocuğu, ekipler tarafından kurtarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurtuluşu sosyal medya hesabından, "150. Saat müjdesi. Az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var!" cümleleriyle duyurdu.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

MUTLULAR APARTMANI'NDAN 149. SAATTE MUTLU HABER

Taramalar sırasında 6 katlı Mutlular Apartmanı yıkıntılarının arasında hayat belirtisine rastlayan ekipler, ses teması kurulmasının ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin yoğun uğraşlarının ardından enkaz altından Mustafa Sarıgül isimli epilepsi hastası olduğu öğrenilen 35 yaşındaki vatandaşa sağ olarak ulaşıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

Çalışmalar kapsamında 6 katlı Mutlular Apartmanı'nın yıkıntıları arasından depremin 149'uncu saatinde Sarıgül'ü kurtaran grupta yer alan İnsan Hak Der ekibinde görevli Yusuf Sinan, kurtarma anında yaşadıklarını anlattı.

"ARKADA LAHANA TURŞUSU VAR ÇIKARIN DA YİYELİM"

Duydukları ses üzerine hızlı bir şekilde çalışmaya başladıklarını dile getiren Sinan, "Sese göre ilerledik. 4-5 saat sonra Romanya ekibi geldi. Kardeşçe çalışma yaptık. Elhamdülillah, herhalde 12 saat oldu. Mustafa kardeşim kendi isteğiyle bize şarkı söyledi. Sohbet ettik. Ben Trabzon Çaykaralıyım. 'Lahana.' dedi. Lahana üzerine bir saat sohbet ettik. Ben 'Lahana çorbası.' dedim. O, 'Lahana turşusu.' dedi. 'Arkada 3 lahana turşusu var. Onu çıkarın da yiyelim.' dedi. Çıkaramadık lahana turşusunu. Burada kaldı. Başka zaman inşallah onunla beraber oturup yeriz." ifadelerini kullandı.

147. SAATTE GELEN MUTLULUK

Depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Hatay'da 147. saatinde 10 yaşındaki Cudi isimli bir kız çocuğu enkazdan sağ çıkarıldı. Büyük bir dikkatle sedyeye alınan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TEYZESİNE MİSAFİRLİĞE GİTMİŞ

Kahramanmaraş depremin yıkıma yol açtığı Gaziantep’in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 146.saatinde Eylül Kılıç isimli çocuk yaralı olarak çıkarıldı.Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuğunun tedavisine başladığı öğrenilirken küçük kızın, deprem gecesi teyzesinin evine misafirliğe geldiği belirtildi.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

"HANIM" KIZ 145 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan Nur Apartmanı’nın enkazları arasından 13 yaşındaki kız çocuğu Hanım Güllü 145 saat sonra sağ çıkarıldı.

Son dakika! Enkazdan iyi haberler ardı ardına geliyor: Hayata böyle merhaba dediler

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...