Tgrt Haber

Son Dakika! Esenyurt'taki tekel saldırısında yeni gelişme! Bir zanlı daha yakalandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 06:37 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 09:04

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Eseyurt'ta 2 kişinin öldürüldüğü tekel baskınının zanlılarından S.Ö'nün de yakalandığını duyurdu.

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, İstanbul​'un Esenyurt​ ilçesinde 2 kişinin öldürüldüğü tekel baskınının zanlılarından S.Ö'nün de yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö’den sonra S.Ö.’de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam  ediyor" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin gündemine oturan olay 28 Temmuz'da gece saatlerinde meydana gelmişti. Esenyurt'ta bir tekel bayisine giden bir gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti. Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

ASIL FAİL ARANIYOR

Saldırganlar olayın ardından, geldikleri siyah renkli lüks cip ile olay yerinden kaçtı. Zanlılardan M.Ö. ve S.Ö. polis ekiplerince yakalarınken, saldırıda tetiği çekerek iki genci öldüren beyaz gömlekli şahıs ve oğlunun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde yapmış oldukları incelemede, 1 adet 7.65 mm ve 11 adet 9 mm kovan bulundu. Olayın yaşandığı işletmede ayrıca 1 pompalı tüfek, 2 tabanca, 50 adet de mermi ele geçirildi. 

CİNAYETİN NEDENİ BORÇ!

Yunus Emre Erzen'in ağabeyinin silahla daha önce saldırganlardan birini yaraladığı bu nedenle iki taraf arasında husumet bulunduğu belirtildi. Baba Cantürk Erzen, aldığı inşaat demiri nedeniyle zanlılara 600 bin lira borcu olduğunu, olayın yaşandığı gün kendisine icra takip yazısının ulaştığını söyledi. Sosyal medyada konuya ilişkin paylaşım yapan Erzen, duruma tepki gösterdiğini ancak küfür veya hakaret etmediğini belirtti. “Çocuğumu ve arkadaşını nasıl öldürdüler halen aklım ermiyor." dedi

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...