Tgrt Haber

Son dakika! Firari suç örgütü lideri Şerafettin Dadaş Alanya'da yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2023 09:09 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 09:34

Son dakika haberi: Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün öldürülmesi talimatını veren ve sekiz 8 yıldır aranan suç örgütü lideri Şerafettin Dadaş Alanya'da yakalandı.

Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün öldürülmesi için talimat veren suç örgütü lideri Şerafettin Dadaş, 8 yıl aradan sonra yakalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü​ İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde Dadaş, Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalandı.

PUSU KURULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Suç örgütü lideri Şerafettin Dadaş'ın talimatıyla 15 Haziran 2015 tarihinde Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk iş yerine giderken, aracının taranması sonucu hayatını kaybetmişti.

20 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Öte yandan 2018 yılında görülen davada, 'tasarlayarak öldürmeye azmettirmek' suçundan, Tuncer Sobacı ve İdris Demirel'in ise 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Sanıklardan Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan ise 'öldürme eylemine yardımcı oldukları' suçlaması ile 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...