Tgrt Haber

Son dakika! Göçmen kaçakçılarına operasyon! 10 bin 482 şüpheli yakalandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ocak 2024 08:13 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 09:10

Son dakika haberi... Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 bin 482 şüpheli yakalandı. 3 bin 744’ü tutuklandı. Bin 479’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 bin 482 şüpheli​ yakalandı. 3 bin 744’ü tutuklandı. Bin 479’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Gözümüz, adli kontrol kararı ile bırakılanların da her an üzerlerinde. Takibimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

82 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Bakan Yerlikaya açıklamasında düzensiz göçmenlerin ülkedeki son durumuna ilişkin veriler de paylaştı. Yerlikaya'nin verdiği bilgilere göre;  

  • 371 bin 433 vize/vize muhafiyeti veya ikamet süresi biten yabancı (düzensiz göçmen durumuna düşen) düzensiz göçle kararlı mücadele sonucu kendiliğinden ülkeden çıkış yaptı.
  • 82 bin Suriyelinin de ülkelerine döndü.

suriyeli dönüş

254 BİN DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

  • Sınırlarda kurulan güvenlik sistemleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kararlı çalışmalarıyla 223 bin 856 düzensiz göçmenin sınırlardan girişi engellendi.
  • Yapılan operasyonlarda toplam 254 bin düzensiz göçmen yakalandı.

"ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere de yer verdi: "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonları düzenleyen jandarmamızı, polisimizi, sahil güvenliğimizi ve göç idaresi başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin enselerinde olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...