Tgrt Haber

Son dakika | Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı: İşte bölgeden ilk görüntüler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 Eylül 2024 14:17 - Güncelleme : 20 Eylül 2024 15:20

Son dakika haberi: Ankara-Hakkari seferini yapan AJet'in yolcu uçağı pistten çıktı. Uçakta bulunan yolcuların tahliyesi için çalışmaların başladığı bildirildi. AJet Basın Müşavirliğinden pisten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı. Olay yerinden ilk görüntüler de geldi.

Ankara'dan kalkıp Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan AJet firmasına ait uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle pisten çıktığı bildirildi. çıktı. Pisten çıkarak çamura saplanan uçağın doluluk oranının tam olduğu öğrenildi.

Uçakta bulunan yolcu ve kabin ekibinden herhangi bir kişinin yaralanmadığı bildirildi. Uçakta bulunan yolcuların tahliyesi için havalimanı yetkilileri çalışma başlattı. 

Son dakika | Hakkari'de uçak pistten çıktı - 1. Resim

İKİNCİ DENEMESİNDE PİSTTEN ÇIKTI

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı pistten çıkan uçağın Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde olayın yaşandığı belirtildi.

Son dakika | Hakkari'de uçak pistten çıktı - 2. Resim

UÇAKTA 2 BELEDİYE BAŞKANI DA VARDI

Aralarında Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar'ın da bulunan uçakta bekleyiş sürüyor.

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nda VF 4316 sefer sayılı uçağın pistten çıkması üzerine AJet tarafından yapılan açıklamada aşırı yağış​ nedeniyle ön tekerleği çamura saplandığı belirtildi.

Son dakika | Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı: İşte bölgeden ilk görüntüler - 3. Resim

AJet Basın Müşavirliğinden pisten çıkan uçakla ilgili yapılan açıklamada, ''Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkari Yüksekova Havaalanı'na saat 13.15'te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe20 Eylül 2024 14:21

Allah Allah ne olmuş böyle umarım herkes sağdır

Sonraki Haber Yükleniyor...