Tgrt Haber

Son dakika | Hatay sallandı, AFAD'dan depreme ilişkin açıklama geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2024 04:11 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 06:19
Son dakika | Hatay sallandı, AFAD'dan depreme ilişkin açıklama geldi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde gece saatlerinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye'de peş peşe depremler yaşanıyor. Denizli ve Van'da meydana gelen depremlerin ardından bu kez Hatay sallandı.

AFAD'tan alınan bilgilere göre, merkez üssü Kırıkhan olan 3,9 büyüklüğünde deprem oldu.

Saat 03.57'de meydana gelen depremin derinliği ise 5.07 kilometre olarak kaydedildi.

Son depremler için tıklayın

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Hatay'da gerçekleşen depremin ardından ünlü deprem uzmanı Prof Dr. Naci Görür'ün açıklamaları gündeme geldi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak kentte dün bir konuşma yapan Görür, bölgede deprem üreten kaynakların birden fazla olduğuna vurgu yaparak, “Kimi kent vardır sadece deprem kaynağı bir tanedir, sizin öyle değil. Sizin hem doğunuzda, kuzeyinizde var hem batınızda var, hem denizde var. Birden fazla İskenderun’u tehdit edecek deprem kaynağı var. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi. Burası deprem üretecek, mahkumdur üretmeye. Deprem üretecek, olacak. Neden? Çünkü dünyanın nabzıdır deprem" ifadelerini kullanmıştı

ARAP LEHASINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bölgedeki fayları sıralayan Görür, şunları söylemişti: "Ölü deniz fayı, Arap levhasıyla Afrika levhası arasındaki sınır, bu da deprem üretmeye mahkumdur. Bizim İskenderun’a bakarsak hem Doğu Anadolu’dan darbe alabiliyor hem ölü deniz fayından alıyor. Bunun tamamını levha sınırı olarak düşününün hem bu fay hem diğer fay etkisi, bizim bölgeyi etkiliyor.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...