Tgrt Haber

Son dakika | Hindistan uçağında bomba alarmı! Erzurum'a acil iniş yapan uçak arandı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
06 Eylül 2024 17:27 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 00:08

Son dakika haberi: Hindistan'dan Almanya'ya giden yolcu uçağı bomba olduğu yazılı bir kağıt bulunması nedeniyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. Bomba imha ekipleri uçakta gece saatlerine kadar arama yaptı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuyla ilgili son durumu açıkladı.

Hindistan​'a ait Air Vistara firmasına ait Hindistan-Almanya seferini yapan yolcu uçağı, bomba olduğunun yazılı olduğu bir kağıdın bulunması nedeniyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. AiR Vistara uçağına yapılan bomba ihbarı​ nedeniyle Erzurum Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçaklara da saatler boyu izin verilmedi. 

Son dakika | Hindistan uçağında bomba alarmı! Erzurum'a acil iniş yaptı, ekipler arama yapıyor - 1. Resim

UÇAKTA BOMBA İHBARI​ ASILSIZ ÇIKTI

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi saat 23.30 itibarıyla çalışmaların tamamlandığını ve bomba ihbarının asılsız olduğunu duyurdu. Erzurum hava sahası yeniden uçuşlara açıldı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Uçak, aprona gelerek, yolcularını tahliye etmeye başlarken, havalimanında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları havalimanına sevk edildi.

Son dakika | Hindistan uçağında bomba alarmı! Erzurum'a acil iniş yaptı, ekipler arama yapıyor - 2. Resim

247 YOLCU UÇAKTAN TAHLİYE EDİLDİ

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Hindistan'dan Almanya​'ya giden yolcu uçağı bomba ihbarı​ nedeniyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. Erzurum hava sahası şu anda kapatıldı. İhbar havada yapılmış. Bir yolcu peçeteye ‘Uçakta bomba var.’ diye yazmış." ifadelerini kullandı. 

247 yolcu tahliye edilerek tek tek arandı. Yolcular daha sonra Erzurum'da güvenli alana alındı. Uçak ve eşyalar aranıyor. Hindistan​ Havayolları'na ait güvenlik protokolü uygulandı. 

Son dakika | Hindistan uçağında bomba alarmı! Erzurum'a acil iniş yaptı, ekipler arama yapıyor - 3. Resim

BAKAN ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: ERZURUM'DA SAAT 21.00'E KADAR SINIRLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından son durumu açıkladı. Yerlikaya Erzurum Havaalanında saat 21.00'e kadar iniş ve kalkışın olmayacağını bildirdi. Yerlikaya şunları söyledi:

"Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir."

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...