Tgrt Haber

SON DAKİKA I Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Kurum görevi devraldı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
02 Temmuz 2024 12:55 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 14:12
SON DAKİKA I Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Kurum görevi devraldı

Son dakika haberi... Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atandı. Bakanlıkta devir teslim töreni gerçekleştirildi. Görevi devralan Murat Kurum, amacının millete hizmet olduğunu dile getirerek, "Görev aldığım her işte amacım ve hedefim bizi kardeşi gibi bağrına basan milletimize hizmet etmek oldu. Geçmişte ne yaptıysam gelecekte de yapacağım" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi... Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atandı. Bakanlıkta devir teslim töreni gerçekleştirildi.

ÖZHASEKİ: GİDERKEN BAŞINIZIN DİK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Görevi devreden Mehmet Özhaseki, ülkeye ve millete verdiği hizmetten dolayı vicdanen rahat olduğunu belirten Özhaseki, "Şerefli görevimi yerine getirmeye çalıştım. Vicdanen çok müsterihim. 

Giderken başınızın dik olması çok önemli. Yapmış olduğum hizmetlerden vicdanım rahat. Sayın Kurum'un görevi daha iyi yapacağından eminim.  Benim yarım bıraktığım işleri kardeşim tamamlayacaktır.

Milletimizden haklarını helal etmesini rica ediyorum. Yine de çağırıldığım zaman yanınızda olmaya, ülkem ve milletim için gayret sarf etmeye özen göstereceğim" dedi. 

SON DAKİKA I Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Kurum görevi devraldı - 1. Resim

'AMACIMIZ MİLLETE HİZMET' 

Görevi devralan Murat Kurum ise şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle bu görevi yeniden tebliğ eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Görevi devralırken ve devrederken gurur duyduğum Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum.

Kolay değil 94 yılından bu yana bir davada farklı farklı görevlerde çalıştılar. Şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum.

'MİLLETİMİZ BİZİ BAĞRINA BASTI'

Görev aldığım her işte amacım bizi kardeşi gibi bağrına basan aziz milletimize hizmet etmek oldu. Yeri geldi İstanbul'un muradı oldum, depremde, selde koşturmaya gayret gösterdim. Bundan sonraki süreçte de yapacağım aziz milletim için yapmak olacaktır. Ülkemiz deprem ülkesi, çok acılar yaşandı. Bu acıları tekrar yaşamak istemiyoruz.

Sadece 11 ilimizde değil, bugün yaşadığımız sadece kendiliğinden dahi yıkılan binalar, 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında yapılaması gereken her türlü gayreti, arzuyu hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte elimizi gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz.

'ADIMLARIMIZI KARARLILIKLA ATACAĞIZ'

İzmir, Balıkesir'deki yangınlar. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İklim değişikliğiyle mücadele bakanlığımızın en önemli alanlarından bir tanesi.

Yeşil alanlarımızı artıracak adımlarımızı da başta Sıfır Atık Projemiz olmak üzere iklim değişikliğine uyum ve koordinasyonda adımlarımızı kararlılıkla atacağız.

İnşallah aynı uyumu çok yüksek noktada göstermek üzere çevre konusundaki hassasiyetimizi artırarak devam edeceğiz. Belediyelerimizle iç içe olacağız. Biz de aynı amaç doğrultusunda çalışacağız, el ele vereceğiz."

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...