Tgrt Haber

SON DAKİKA I Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesud Pezeşkiyan'a tebrik telefonu

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
08 Temmuz 2024 17:25 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 17:34
SON DAKİKA I Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesud Pezeşkiyan'a tebrik telefonu

Son dakika... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Türkiye ve İran ilişkilerinin köklü geçmişinden aldığı güçle yeni dönemde de her alanda gelişmeye devam edeceğine inandığını belirtti.

Son dakika haberleri... CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, İran​'ın yeni seçilen mevkidaşı Mesud Pezeşkiyan​ ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde Türkiye-İran ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan​, İran​'ın seçilmiş CumhurbaşkanıMesud Pezeşkiyan​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ve İran​ ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

'YENİ DÖNEMDE GELİŞMELER DEVAM EDECEK'

Cumhurbaşkanı​ Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran​ ilişkilerinin köklü geçmişinden aldığı güçle yeni dönemde de her alanda gelişmeye devam edeceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı​ Erdoğan, İranCumhurbaşkanı​ seçilen Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden ötürü tebrik ederken yeni görevinde başarılar diledi.

YÜZDE 53 OYLA GELEN GALİBİYET

İran​'da cumhurbaşkanı​ seçimini ikinci turda yüzde 53,7 oy oranıyla Mesud Pezeşkiyan​ kazandı. Seçilmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Pezeşkiyan, önlerindeki yolun zorlu olduğunu, bunu birliktelik ve güven olmadan aşamayacaklarını belirtti.
 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...