Tgrt Haber

İbrahim Kalın'dan Charlie Hebdo tepkisi: Paçavra

17 May 2023 09:32 - Güncelleme : 17 May 2023 11:55
İbrahim Kalın'dan Charlie Hebdo tepkisi: Paçavra

Faşist Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ahlaksız kapağına hükümet kanadından peş peşe sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın​, Türkiye'deki seçimler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı hedef alan ahlaksız bir karikatürü kapağına taşıyan faşist Fransız izah dergisi Charlie Hebdo'ya sert tepki gösterdi.

"KÖTÜLER BAZEN... İYİLERE YOL GÖSTERİR"

Sözcü Kalın Twitter'dan paylaştığı mesajda "Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/ikalin1/status/1658717292140666881

BİR TEPKİ DE ALTUN'DAN

Diğer yandan Kalın'ın ardından derginin ahlaksız paylaşımına bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun​'dan geldi. Altun da yine Twitter'dan paylaştığı mesajda "Provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyat, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtlamış oldu. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş" ifadelerine yer verdi. 

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1658724168928509953

Altun mesajını "Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz. Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz" sözleriyle sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İslam karşıtı yayınlarıyla bilinen bir süre önce Türkiye'deki deprem felaketiyle alay eden bi karikatüre imza atan Charlie Hebdo, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hadsiz bir karikatür paylaştı. Fransa'da banyo yaparken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Claude François isimli şarkıcının ölümüne bir Erdoğan karikatürünü kapağına taşıyan dergi büyük bir provokasyona daha imza attı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...