Tgrt Haber

Son dakika | Iğdır'da 13 polisimiz şehit olmuştu! DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk gözaltında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
10 Ekim 2024 10:02 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 10:53
Son dakika | Iğdır'da 13 polisimiz şehit olmuştu! DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk gözaltında

Son dakika haberi: Iğdır'da 2015 yılında 13 polisimizin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da arasında bulunduğu 8 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Iğdır'da 9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan midibüs ve koruma aracının geçişi sırasında PKK​'lı teröristlerce uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 13 polisimiz şehit olmuştu. Saldırıyla ilgili olarak Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma yeni bir gelişme yaşandı.

ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTINA ALINDILAR

Kentte sabah saatlerinde gerçekleştiren operasyonda; DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Polis​ ekipleri, DEM Parti İl Başkanlığında arama çalışmalarına devam ediyor.

Son dakika | Iğdır'da 13 polisimiz şehit olmuştu! DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk gözaltında - 1. Resim


DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Gözaltılar sonrası DEM Parti'den konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz" ifadelerine yer verildi.

GÖSTERİ YASAĞI GELDİ

Son gelen bilgilere göre; operasyonun ardından Iğdır Valiliği, il genelinde 10 Ekim saat 06.00'dan, 14 Ekim saat 23.59'a kadar toplantı, gösteri ve yürüyüşleri yasakladı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dilan10 Ekim 2024 10:09

Umarım bu dava hızlıca çözüme kavuşur ve şehitlerimize adalet sağlanır

Sonraki Haber Yükleniyor...