Tgrt Haber

Son dakika: İki yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verecek! Resmi Gazete'de yayımlandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
22 Ağustos 2024 00:19 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 05:57
Son dakika: İki yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verecek! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre iki yıl ekilmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kullanımı için kiraya verilmesinin önü açıldı. Kira geliri ise arazi sahibine ödenecek.

Resmi Gazete'nin 22 Ağustos tarihli sayısında, İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı​'nın belirlediği yönetmeliğe göre iki yıl süreyle işlenmeyen gerçek ve tüzel kişilere ait tarım arazileri, devlet tarafından sahibi adına tarım arazisini işletecek kişilere kiraya verebilecek. Kira bedeli arazi sahibine verilecek.

Son dakika: İki yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verecek! Resmi Gazete'de yayımlandı - 1. Resim

SEZONLUK KİRALAMA YAPILABİLECEK

Madde 5'te tarımsal üretimde kullanımı için sezonluk kiralama yapılabileceği şu şekilde belirtildi: "Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan tarım arazileri hariç olmak üzere mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olup üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, arazinin vasfının değiştirilmemesi ve kiralayan tarafından tarımsal üretimde kullanılması şartıyla bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlıkça sezonluk olarak kiraya verilir."

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240822-1.htm

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...