Tgrt Haber

Son dakika! Irak’ta faaliyet yürüttüğü tespit edilen 2 PKK’lı terörist teslim oldu

22 Eylül 2023 08:46 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 10:17

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'dan kaçışlar sürüyor. Mehmetçik’ten kaçamayacaklarını ve yakalanacaklarını anlayan 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu PKK’lı terörist daha teslim oldu.

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçışlar sürüyor. Hakkari​, Şanlıurfa​, Muş, Antalya İl Jandarma Komutalıkları, Jandarma İstihbarat Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen müşterek operasyon neticesinde; BTÖ içerisinde Irak’ta faaliyet yürüttüğü tespit edilen Rosida (K) Helin Özgören ve Hogir Armanç (K) Özer Yıldırım adlı 2 terörist teslim​ oldu.

PKK'dan kopuşlar sürüyor. 2 terörist daha teslim oldu.

BAKAN YERLİKAYA: SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR DEVAM EDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristin teslim olduğunu duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Kahramanlarımızdan kaçamayacaklarını ve yakalanacaklarını anlayan 2 BTÖ mensubu terörist teslim oldu. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı ve kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1705095012017406275

Son zamanlarda örgütten kaçan terörist sayısı da hayli yüksek. Geçtiğimiz gün 1 terörist dahada güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Şırnak Habur Sınır Kapısı'ndan güvenlik güçlerine teslim olan teröristle ilgili Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) ve ikna faaliyetleri çerçevesinde 1 erkek bölücü terör örgütü mensubunun ailesi ve kendisi ile yapılan görüşmeler neticesinde 14 Eylül 2023 günü Şırnak Habur Sınır Kapısı'ndan ülkemize teslim olması sağlanmış.” denildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...