Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var! Kaza anı kamerada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
29 Ağustos 2024 09:00 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 18:14

Son dakika haberi: İstanbul Küçükçekmece'de Sefaköy yönüne ilerleyen metrobüsler kazaya karıştı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 53 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin 4 kişi ise gözaltına alındı. Öte yandan kaza anının en net görüntüsü ortaya çıktı.

Canlı Anlatım Özeti
  • EKREM İMMAOĞLU, HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ
  • METROBÜS KAZASININ EN NET GÖRÜNTÜSÜ...
  • METROBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
  • GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ
  • KİMLİĞİ BELLİ OLDU
  • İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA
  • YARALI SAYISI YÜKSELDİ
  • 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
  • KEMAL ÇEBİ TGRT HABER'DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
  • İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
  • ACI HABER GELDİ
  • 2 KİŞİ METROBÜSÜN ALTINDA KALDI
  • KAZA ANI KAMERADA
  • 3'Ü AĞIR 10 YARALI
  • YARALILARA İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI
  • KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?
  • METROBÜS SEFERLERİ DURDU
  • ÇOK SAYIDA YARALI VAR
  • SEFAKÖY'DE METROBÜS KAZASI

29.08.2024 18:13

2 metrobüsün çarpıştığı kazada hayatını kaybeden Ferhat Uçar'ın cenazesi toprağa verildi. Esenyurt Uhud Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Uçar'ın ailesi, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Özer ve yakınları katıldı. Uçar'ın taziyeleri kabul eden ailesi, güçlükle ayakta dururken yaşanan kazaya tepki gösterdi. Ferhat Uçar'ın cenazesi, namazın ardından Esenyurt Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Küçükçekmece​'de bugün meydana gelen metrobüs​ kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi yaralanmış, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmişti.

29.08.2024 17:54

İBB'DEN AÇIKLAMA

Metrobüs kazasına ilişkin İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi açıklama yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır. İlk incelemelere göre kaza​ sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır. Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

29.08.2024 17:00

EKREM İMMAOĞLU, HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. Ziyaretine ilişkin detayları kendi sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, "Küçükçekmece’de meydana gelen Metrobüs kazasında yaralanan vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Hepsine tekrardan geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum. Tedavi süreçlerini yakından takip edeceğiz, acil şifalar dilerim. Kazayla ilgili tüm idari süreçler titizlikle incelenecek, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.


29.08.2024 15:00

METROBÜS KAZASININ EN NET GÖRÜNTÜSÜ...

Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasının en net görüntüsü ortaya çıktı. İşte dehşete düşüren o anlar...


29.08.2024 14:42

METROBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasının ardından gözaltına alınan 2 metrobüs şoföründen birinin ifadesi ortaya çıktı. Bypass yolu açıldığını fark ettiğini ancak yolda ne bir işaret ne de bir yönlendirme görmediğini belirten şoför, "Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması" şeklinde konuştu.


29.08.2024 13:45

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi. Soruşturmada kazanın incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesi yapılırken, yetkililerden olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de istendi.


29.08.2024 13:30

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu tespit edildi. 


29.08.2024 12:30

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Valilik, "Kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


29.08.2024 11:55

YARALI​ SAYISI YÜKSELDİ 

İstanbul Valisi Davut Gül, son yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hastanedeki hastalarımızı ziyaret ettik. 2'si ağır, yaralı 45 hastamız var. Ayakta tedavi olanlar da var. Süreçle ilgili başsavcılığı soruşturma başlattı. Kazanın nedeni soruşturma neticesinde kesinleşecek. Ancak kamera görüntülerinden de görüldüğü gibi, 2 metrobüs diğer araca çarpıyor. Adli ve idari süreçler devam ediyor."


29.08.2024 11:07

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

 1 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı kaza sonrası 2’si metrobüs şoförü, 1 denetim amiri olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı.


29.08.2024 10:45

KEMAL ÇEBİ TGRT HABER'DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, TGRT Haber'de kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Metrobüs yolunun trafiğe açıldığını kaydeden Çebi, E-5 trafiği açısında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.


29.08.2024 10:43

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Metrobüs kazasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29.08.2024 Perşembe günü saat 08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz"


29.08.2024 10:00

ACI HABER GELDİ

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasından acı haber geldi. Yaralı vatandaşlardan birinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca metrobüs kazasında yaralananların sayısı 35'e yükseldi.

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var! Kaza anı kamerada - 1. Resim


29.08.2024 09:40

2 KİŞİ METROBÜSÜN ALTINDA KALDI

Kazanın yaşandığı bölgeye gelen itfaiye ekipleri, metrobüs altında kalan 2 kişiyi kurtarıp sağlık ekiplerine teslim ettiği öğrenildi. Sağlık ekipleri yaralananlara müdahale ederken, kaza nedeniyle uzun metrobüs kuyruğu oluştu. Ekiplerin çalışması devam ediyor.

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası: Çok sayıda ekip sevk edildi - 1. Resim


29.08.2024 09:35

KAZA ANI KAMERADA

İstanbul Sefaköy'de 3'ü ağır 10 kişinin yaralandığı metrobüs kazası güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İşte kaza anı...


29.08.2024 09:29

3'Ü AĞIR 10 YARALI

Gelen son dakika bilgisine göre; Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında 3'ü ağır 10 kişinin yaralandığı aktarıldı. Bölgede ekiplerin çalışması sürüyor.

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var! Kaza anı kamerada - 3. Resim


29.08.2024 09:25

YARALILARA İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI

Kazanın yaşanmasından kısa süre sonra bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Durumu ağır olan vatandaşlar hemen ambulanslara bindirilerek en yakın hastaneye sevk edildi.


29.08.2024 09:18

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?

Küçükçekmece Sefaköy'de ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaralandığı metrobüs kazası Beyaz Yol çalışmasının yapıldığı noktada yaşandı.

Ana yola girmesi gereken metrobüs şoförü, normal yolda devam ettiğini fark edince aniden frene bastı. Direksiyonu sağa kıran şoför, ters yönde giden başka bir metrobüse ortadan çarptı.

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası: Çok sayıda ekip sevk edildi - 1. Resim


29.08.2024 09:15

METROBÜS SEFERLERİ DURDU

Beylikdüzü yönüne ilerleyen metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişinin ağır şekilde yaralandığı bildirildi. Kaza nedeniyle metrobüs hattında seferler yapılamıyor.


29.08.2024 09:11

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

İhbar üzerine bölgeye bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralıların olduğu bildirildi.

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var! Kaza anı kamerada - 5. Resim


29.08.2024 09:00

SEFAKÖY'DE METROBÜS KAZASI

İstanbul Küçükçekmece'de Beylikdüzü yönüne ilerleyen metrobüs kaza karıştı. Kazanın bildirilmesi üzere bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Son dakika | İstanbul Küçükçekmece'de metrobüs kazası: Çok sayıda ekip sevk edildi - 1. Resim


Yer: İstanbul

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 30 Ağustos 2024 00:30

Geçmiş olsun İstanbul

Sonraki Haber Yükleniyor...