Tgrt Haber

Son dakika... İstanbul sağanak ve fırtınaya teslim: Vali Gül saat vererek uyardı! Bir ilçede okullar tatil

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
19 Kasım 2023 16:00 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 17:21

Son dakika haberi: Meteoroloji, AFAD ve AKOM'un uyarıları sonrası İstanbul'da etkili olan sağanak ve fırtına hayatı felç etti. Sabah saatlerinde kar yağışının da görüldüğü megakentte etkili olan yağış nedeniyle dereler taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. İstanbul Valisi Davut Gül akşam saatlerine dikkat çekerek yeni uyarıda bulunurken, kötü hava şartları nedeniyle Şile'de okullar tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısını yaptığı yağmur ve fırtına dünden beri İstanbul'da etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde yerini kısa süreli kara bırakan yağış ve eşlik eden şiddetli rüzgar, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

Fırtına nedeniyle kentin bazı noktalarında ağaçlar devrilirken yağışın da etkisiyle inşaat alanında toprak kayması meydana geldi. Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

ŞİLE'DE DERE TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi. Bazı araçlar da hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile molozlar da suyla etrafa taşındı. Bölgede, birçok iş yeri ve butik otelleri su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti. 

Son dakika... İstanbul sağanak ve fırtınaya teslim: Vali Gül saat vererek uyardı! Bir ilçede okullar tatil

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, DEV DALGALAR OLUŞTU

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri devrilen ağaçları kaldırmak için çalışma yürütüyor.

Yağışın etkisiyle Balıbey Mahallesi, merkez ve rıhtım bölgesinde de ağaçlar devrilirken aydınlatma direği de yola düştü. İlçe merkezinde rögarlar taşarken yollarda göllenme ve su birikintileri oluştu.

Kumbaba Mahallesi'nde de su baskınları yaşandı, sahil kesiminde yüksek dalgalar meydana geldi. Bölgede sağanak ve şiddetli rüzgar etkisini sürdürüyor.

Öte yandan yağışla birlikte etkisini gösteren fırtına nedeniyle Avcılar'da İstiklal Caddesinde park halinde bulunan otomobilin üzerine ağaç devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ile belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerince parçalara ayrılan ağaç yerden kaldırıldı.

Son dakika... İstanbul sağanak ve fırtınaya teslim: Vali Gül saat vererek uyardı! Bir ilçede okullar tatil

ŞİLE'DE OKULLAR TATİL

Şiddetli yağış nedeniyle İstanbul'un Şile ilçesinde okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle, 20 Kasım Pazartesi günü Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil ilan edildi.

İlçedeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli veya kronik hastalığı bulunan personel de yarın idari izinli kabul edilecek.

AFAD'DAN SMS'Lİ UYARI

AFAD, İstanbulluları olumsuz hava koşullarında oluşabilecek tehlikelere karşı uyardı. AFAD tarafından vatandaşlara gönderilen SMS'te "Meteorolojiye göre İstanbul'da bugün sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karsı tedbirli olun" ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİSİ GÜL SAAT VERDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, Şile'de taşkın meydana gelen derenin olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İstanbullulara yağış için uyarıda bulunan Vali Gül saat verdi:

"İrili ufaklı zararlar var. 5 tane küçük tekve ve dükkanlar zarar gördü. Derelerin taşması nedeniyle su basan ev ve iş yerlerinde çok şükür yaralı veya can kaybımız yok. Beklentimiz ilerleyen saatlerde rüzgar ve fırtınanın etkisini kaybetmesi. Ama hemşehrilerimizden istirhamımız bu gece duyarlı olmaları, su basma tehlikesi olan yerleri tahliye etmeleri.  AFAD koordinesinde hasar tespit çalışması yapılıyor. Vatandaşlarımıza bu açıdan destek vereceğiz.

Yağmurun akşam 21.00-22.00'ye kadar şiddetli şekilde devam edeceğini söylüyor meteorolojik tahminler. Bundan sonra da devam edecek sabaha kadar ama etkisini azaltacak. Duyarlı olmakta fayda var. İklimler değişti, tahminler de değişiyor. Biz 21.00 diyoruz ama bu değişiklik gösterebilir.

İhbar sayıları mükerrer olmakla birlikte İstanbul genelinde su basan ev ve iş yeri sayısı toplam 210 civarında. Bu zaman içerisinde değişiklik gösterebilir."

İstanbul Valisi Davut Gül, Şile'de incelemelerde bulundu.

AFAD'DAN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 15 il için turuncu, 16 il için ise sarı uyarı olmak üzere toplam 31 il için meteorolojik uyarıda bulundu.

Turuncu kod ile uyarılan iller; Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak şeklinde sıralandı.

Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova ise sarı kod ile uyarıldı.

İSTANBUL'A MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

İstanbul'da beklenen kar yağışı dün şehrin yüksek kesimlerinde günün erken saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Kar nedeniyle, Aydos Tepesi çevresindeki ormanlık alan beyaza büründü.

İstanbul ile Ankara'yı bağlayan önemli geçiş güzergahlarından Kuzey Marmara otoyolunda, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...