Tgrt Haber

Son dakika | İstanbul Valiliği uyardı! Çok kuvvetli sağanak geliyor: 'Önümüzdeki 4 saatlik periyotta...'

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
01 Eylül 2024 10:40 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 12:29

Son dakika haberi: İstanbul Valiliği, AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. Yapılan açıklamalara göre, İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 4 saatlik periyoda dikkat çekilen uyarılarda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi.

Son  dakika haberine göre  İstanbul Valiliği, AFAD ve Meteoroloji'den art arda İstanbul​ için kritik hava durumu​ uyarısı geldi. Sağanak yağışın beklendiği İstanbul için önümüzdeki 4 saatlik periyota dikkat çekildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 4 SAATLİK PERİYOTTA..."

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji'ye göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."Son dakika | İstanbul Valiliği uyardı! Çok kuvvetli sağanak geliyor: 'Önümüzdeki 4 saatlik periyotta...' - 1. Resim


METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN UYARI 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

Açıklamada ayrıca ani sel​, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağışla birlikte kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Son dakika | İstanbul Valiliği uyardı! Çok kuvvetli sağanak geliyor: 'Önümüzdeki 4 saatlik periyotta...' - 2. Resim


22 İL İÇİN SARI KODLU UYARI 

AFAD paylaşımında, Turuncu yağış​ uyarısı verilen 2 ilden toplam 57 ihbar alındığını ve Karabük ilinde 5 kişinin tahliye edildiğini açıklayarak, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.Son dakika | İstanbul Valiliği uyardı! Çok kuvvetli sağanak geliyor: 'Önümüzdeki 4 saatlik periyotta...' - 3. Resim


AKOM’DAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, akşam saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde yağışların etkisini artıracağını, yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceğini açıkladı.


İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde serin ve yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor. AKOM açıklamasında gün boyu aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinden (22.00) itibaren il geneline yayılarak etkisini artıracağını, Pazartesi öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde (30-60 kg/m2) etkili olmaya devam edeceğini duyurdu.


Öte yandan, gün içinde görülmesi beklenen bölgesel yağışların 30-60 dakika süre ile kuvvetli yağış bırakacağı, beraberinde kısa süreli su baskını, göllenme gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Son dakika | İstanbul Valiliği uyardı! Çok kuvvetli sağanak geliyor: 'Önümüzdeki 4 saatlik periyotta...' - 4. Resim
TEDBİRLİ OLUNMALI

Yapılan açıklamada ayrıca, pazartesi öğle saatlerine kadar görülecek kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması, mesai saatleri dışında nöbetçi personel görevlendirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...