Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI)

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
02 Haziran 2024 09:00 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 14:59

Son dakika haberi... İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Çalışmalar neticesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 1 kişi kendi imkanıyla enkazdan çıkarken, 2'si ağır 8 kişi enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. İşte dakika dakika gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İMAMOĞLU: BU HIZLA GİDERSEK 40-50 YILDA BUNU BİTİREMEYİZ
  • BAKAN TUNÇ'TAN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI
  • BİNANIN SAHİBİ GÖZALTINDA
  • ÇÖKEN BİNADA İHMALLER ZİNCİRİ
  • İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA İSTANBUL'A GELİYOR
  • ENKAZ ALTINDAKİ SON KİŞİYE ULAŞILDI
  • 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
  • SORUŞTURMA BAŞLATILDI
  • İMAMOĞLU'NDAN TWEET
  • ACI HABER GELDİ!
  • VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA: 2'Sİ AĞIR, 7 YARALI
  • BİNANIN YIKILMADAN ÖNCEKİ ESKİ HALİ ORTAYA ÇIKTI
  • "ENKAZ ALTINDAN SESLER GELİYOR"
  • İBB BAŞKANI İMAMOĞLU BÖLGEYE GELİYOR
  • VALİ GÜL OLAY YERİNDE
  • BİR KİŞİ DAHA YARALI OLARAK KURTARILDI
  • BİR VATANDAŞ CANLI KURTARILDI
  • VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Küçükçekmece ilçesine bağlı Kartaltepe Mahallesi Geçit Sokak'ta bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü. İhlas haber Ajansı'nın aktardığına göre olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. 

1 kişinin kendi imkanlarıyla çıktığı bina enkazında yapılan çalışmaların ardından 2'sinin durumu ağır 8 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. 1 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. ResimFotoğraf (Anadolu Ajansı): Arama kurtarma ekipleri, bir kişiyi enkazdan yaralı olarak kurtarırken, o anlar objektife böyle yansıdı. 

Olay yerinden anbean son dakika gelişmeleri...

02.06.2024 14:45

İMAMOĞLU: BU HIZLA GİDERSEK 40-50 YILDA BUNU BİTİREMEYİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerinde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ben hala İstanbul'un çözüm yolculuğuyla başarıya ulaşabileceğine inanıyorum. Her kurum elinden geleni yapıyor. Ama bu bütüncül olduğu ve bütüncül şekilde yönetilebildiği ortamda çözüm mümkün.  Mesele siyaset ve partiler üstüdür. Çağrımı yineliyorum. Herkesin emeğine sağlık ama yetmiyor İstanbul'a. Bu hızla gidersek 40-50 yılda bunu bitiremeyiz.  Bakanlık bu işin koordinatörü olur bizde bu işin paydaşı oluruz. Hayatını kaybeden Türkmenistan vatandaşı. Allahtan rahmet diliyoruz"


02.06.2024 14:04

BAKAN TUNÇ'TAN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da çöken binayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen soruşturma ekibi hakkında bilgi verdi.

Bakan Tunç X hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 1 cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.


02.06.2024 13:35

BİNANIN SAHİBİ GÖZALTINDA

İstanbul Küçükçekmece'de sabah saatlerinde çöken ve 1 kişinin ölümüne 8 kişinin de yaralanmasına neden olan 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı.


02.06.2024 12:14

ÇÖKEN BİNADA İHMALLER ZİNCİRİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, "İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

İlk incelemeler sonucu binanın 36 yıl önce inşa edildiğini söyleyen Özhaseki, "Daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Özhaseki sözlerine şöyle devam etti:

"Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.
Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz."


02.06.2024 12:42

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA İSTANBUL'A GELİYOR

Kızılcahamam'daki istişare toplantısından ayrılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece’de yaşanan olayla ilgili olarak İstanbul’a hareket etti.


02.06.2024 11:48

ENKAZ ALTINDAKİ SON KİŞİYE ULAŞILDI

İstanbul Valiliği: Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. 

Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır.

Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.


02.06.2024 11:10

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamaya göre 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İşte o açıklama: "Afad, umke ve arama kurtarma ekiplerinin Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında çalışmaları devam etmektedir.

Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, enkazda kalan son kişiyi de kurtarma çalışmaları devam etmektedir."


02.06.2024 10:50

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 3. Resim

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir."


02.06.2024 10:32

VALİ GÜL'DE YENİ BİLGİLENDİRME

İstanbul Valisi Davut Gül, daha önce verdiği bilgileri revize etti.

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

Vali Gül, enkaz altından 2'sinin durumu ağır 7 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı bilgisini tekrarlarken, enkaz altında 1 kişinin bulunduğunu, bu kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.


02.06.2024 10:30

İMAMOĞLU'NDAN TWEET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olaya ilişkin X sosyal medya platformundan şu bilgileri paylaştı: "Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun."


02.06.2024 10:23

ACI HABER GELDİ!

İtfaiye Daire Başkanı: Bir kişinin cansız bedenine ulaştık!


02.06.2024 10:08

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA: 2'Sİ AĞIR, 7 YARALI

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 4. Resim

Olay yerine gelerek çalışmaları yerinden izleyen İstanbul Valisi Gül'den açıklamalar: 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu değerlendiriliyor. . Arkadaşlar çalışmaları sürdürüyor. Şu ana kadar ölen kimse yok. 7 kişinin 2'sinin durumu ağır. Ölü ihbarı yok.

Diğer yandan Vali Gül bir soru üzerine binanın yapım yılının 1988 olduğu bilgisini de paylaştı.


02.06.2024 10:02

BİNANIN YIKILMADAN ÖNCEKİ ESKİ HALİ ORTAYA ÇIKTI

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

3 katlı Binanın yıkılmadan önceki görüntüsüne ulaşıldı. Görüntüye göre sokağın köşesinde yer alan binanın giriş katında bir GSM şirketi bayisi bulunurken, bir üst katta bir büro yer alıyor. Üstteki diğer iki katta vatandaşların yaşadığı daireler yer alıyor.   


02.06.2024 09:47

"ENKAZ ALTINDAN SESLER GELİYOR"

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

Bölgeden aktarılan bilgilere göre enkaz altında kalanlar var. Şu anda ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor. Enkaz altında seslerin geldiği yönünde bilgiler var.


02.06.2024 09:43

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU BÖLGEYE GELİYOR

Olay yerinde bulunan İHA Muhabiri Senad Destanoğlu'nun aktardığına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelmek üzere yola çıktı.

Ayrıca binanın giriş katının iş yeri olduğu, üstteki iki katın ise ikametgah olarak kullanıldığı belirtildi. 


02.06.2024 09:42

VALİ GÜL OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Davut Gül, arama kurtarma çalışmalarını yerinden takip etmek için olay yerine geldi.


02.06.2024 09:30

BİR KİŞİ DAHA YARALI OLARAK KURTARILDI

Son dakika! İstanbul'da 4 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre bina enkazından bir kişi daha yaralı olarak kurtarıldı. Çıkarılan vatandaş ambulansla hastaneye sevk edildi.

Bu arada bölgeye yönlendirilen takviye ekipler de çalışmalara katıldı.


02.06.2024 09:10

BİR VATANDAŞ CANLI KURTARILDI

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 2. Resim

İhlas Haber Ajansı muhabiri Senat Destanoğlu detayları bölgeden TGRT Haber'e aktardı:

''Geçit sokağın hemen önü burası. Ana caddede 4 katlı bina çöktü. Ufak sıyrıklarla kurtulan erkek vatandaş var ve kendi eşinin içeride olduğunu belirtti. İçeride olan kadın vatandaşın kurtarılma çalışmaları son hızla devam ediyor. Sokak komple trafiğe kapatıldı.''

Belediye Başkanı Kemal Çebi şu açıklamaları yaptı:

Aldığım bilgilere göre ekipler çalışmalara başladı. İnşallah içeride birisi yoktur. Kesin bilgi değil.


02.06.2024 09:25

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Son dakika! İstanbul'da 4 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 1. Resim

Küçükçekmece'de çöken binaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi: "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür.

Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir."

Son dakika! İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var! (CANLI) - 4. Resim


Son dakika haberinin detayları geliyor...

Yer: İstanbul

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...