Tgrt Haber

Son dakika... İstanbul'da iki çete çökertildi! Elebaşları Kani Derici ve Ferit Bilmez yakalandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
26 Ağustos 2024 08:07 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 08:42

Son dakika haberi: İstanbul’da elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez’in yaptığı iki suç örgütüne yönelik “Kuyu-20” operasyonu düzenlendi. Yapılan çalışmalarla elebaşları da dahil 11 çete yakalandı ve tutuklandı.

Son dakika haberine göre İstanbul’da elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez’in yaptığı 2 ayrı Organize Suç​ Örgütüne yönelik “Kuyu-20” operasyonu düzenlendi. Operasyona ilişkin detayları açıklayan İçişleri Bakanı​ Ali Yerlikaya baskınlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 11 şüphelinin yakalandığının ve bunların tamamının tutuklandığını duyurdu.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Bakan Yerlikaya bilgilendirmeyi sosyal medya hesabından yaptı. "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler" ifadesini kullanan Yerlikaya'nın mesajında yer verdiği ayrıntılara göre:

  • Operasyon, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul​ İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce düzenlendi.
  • Yapılan çalışmaların ardından organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehdit", "6136 Sayılı Kanun'a muhalefet ve mala zarar zerme" suçlarını işledikleri tespit edildi.
  • Operasyon sonucu; 15 adet ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

JANDARMA'YA TEBRİK VE TEŞEKKÜR 

Bakan Yerlikaya, açıklamasının son kısmında operasyon birimlerine teşekkür ederek, "Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...