Tgrt Haber

Son dakika! İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: Kar maskeli saldırganlar ateş açtı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Ocak 2024 12:51 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 15:50

İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne kar maskeli saldırganlar tarafından ateş açıldı. Gerçekleştirilen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul​ Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı​ gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Pazar ayini sırasında gerçekleşen saldırı sonrası ekipler harekete geçti.  Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. İstanbul​ Valisi Davut Gül​, saldırıda yaralanan olmadığını bildirdi.

Son dakika! İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: Kar maskeli saldırganlar ateş açtı

SALDIRGANLAR KAMERADA

Öte yandan kiliseye silahlı saldırı​ düzenleyen saldırganların güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde maskeli iki şüpheli dikkat çekti.

Son dakika! İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: Kar maskeli saldırganlar ateş açtı

SALDIRI ANI ANBEAN KAYDEDİLDİ 

Öte yandan yaşanan silahlı saldırı​ güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntülerde ayin sırasında kiliseye giren iki kişi, içeride ateş ediyor. Şahıslar saldırının ardından kiliseden kaçarak uzaklaşıyor.

YERLİKAYA SALDIRININ DETAYLARINI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​ saldırının detaylarını paylaştı. Yerlikaya'nın paylaşımında olayı şöyle anlattı:

"Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti."

Yerlikaya, paylaşımında "Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi ve Polonya’nın İstanbul​ Başkonsolosu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul​ Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul​ Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gerekenin adımların atılmakta olduğunu ifade etti."
 

Son dakika! İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: Kar maskeli saldırganlar ateş açtı

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin İstanbul​ Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bir başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirten Bakan Tunç'un paylaşımı şöyle:

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

İMAMOĞLU: HUZURUMUZU BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

İstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu açıklamasının devamında ise şunları aktardı:

"Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T.'ye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...