Tgrt Haber

Son dakika! İsveç'in NATO üyelik protokolü TBMM'de: Son kararı Meclis verecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 17:11 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 17:43
Son dakika! İsveç'in NATO üyelik protokolü TBMM'de: Son kararı Meclis verecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyelik protokolünü TBMM'ye gönderdi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

NATO​'ya girmek için adeta Türkiye​'ye yalvaran İsveç​ için son kararı Meclis verecek. İsveç'in sonucunu merakla beklediği NATO katılım protokolü, CumhurbaşkanıErdoğan​'ın imzasıyla TBMM'ye iletildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURDU

İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

PEKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TBMM Başkanlığı, protokolü önce Dışişleri Komisyonu’na gönderecek. Komisyon onayının ardından metin, TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Protokol,onayını alırsa Meclis süreci tamamlanmış olacak.

FİNLANDİYA'YA ONAY VERİLMİŞTİ

Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldıra tepki olarak geçen yıl NATO üyeliği için başvurmuş ve ittifak üyelerinin çoğu bu başvuruyu hızla onaylamıştı. Ancak, Türkiye güvenlik işbirliği konusundaki endişelerini gerekçe göstererek İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...