Tgrt Haber

Son dakika! İzmir canisi tutuklandı!! Derin dondurucuda 4 ceset bulunmuştu…

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT
21 Haziran 2023 09:48 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 12:10

Son dakika haberi... İzmir'in Bayraklı ilçesinde Türkmenistan uyruklu 3'ü kadın 4 kişiyi öldüren cinayet zanlısı Saparmurad Hallyev, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İzmir​'de Türkmenistan​ uyruklu 4 kişiyi katledip parçalara ayıran ve cesetlerini evdeki derin dondurucu ve buzdolabına koyan Saparmurat Haliyev çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KORKUNÇ OLAY

Bayraklı ilçesindeki bir evde, geçtiğimiz pazar günü Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğe ait 4 kişinin parçalanmış halde derin dondurucuda cesetleri bulunmuştu. Cinayetlerin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet​ Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı Saparmurad Hallyev'i Çeşme​'de kıskıvrak yakalamıştı.

Cinayet zanlısı Saparmurad Hallyev ile birlikte, kendisine yardım ve yataklık yaptığı suçlamasıyla Afgan uyruklu H.G.H, Türkmenistan uyruklu H.P. ve Türk vatandaşı M.A. gözaltına alındı. O şüpheliler de Haliyev ile birlikte adliyeye sevk edildi. Katil, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADESİ TÜYLERİ ÜRPERTMİŞTİ

Zanlı Hallyev, sorgusunda cinayeti itiraf ettmiş, kız arkadaşı olan Gulkamar Hanymova'yı kendisini aldattığından şüphelendiği ve bu yüzden de ailenin tüm mensuplarını ortadan kaldırdığını söylediği öğrenilmişti. Zanlının ifadesinde salı günü önce Ruslan Kerimov'u, ardından da eve değişik zamanlarda gelen diğer kurbanları tek tek kesici aletlerle öldürdüğünü, ardından cesetleri parçalara ayırarak derin dondurucu ve buzdolabına koyduğunu söylemişti.

Öte yandan zanlının ifadesinde, geçtiğimiz salı günü derin dondurucu aldığı için parası kalmadığını ve kaçamadığını söylediği de ortaya çıktı. Şüphelinin para biriktirmek için Çeşme’de inşaatta çalışmaya devam ettiği, yakalanmasaydı biriktirdiği parayla yurt dışına kaçmayı planladığı ifadesinde yer aldı.

MAKTÜLLERİN TELEFONLARINI DA SATMIŞ

Katil Saparmurad Hallyev'in, cinayet sonrası derin dondurucu almak için çevre sakinlerine sorular sorduğu, daha sonra Konak ilçesi İkiçeşmelik semtindeki iş yerlerinden derin dondurucu satın aldığını öğrenilmişti. Yapılan çalışmalarda katil zanlısının deri dondurucuyu almak için, Basmane semtindeki bir telefoncuya giderek, öldürdüğü kişilerin telefonlarını sattığı da belirlenmişti.

Kaynak: TGRT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...