Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İzmir'de şiddetli patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Haziran 2024 15:40 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 00:48

Son dakika haberi: İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir binada sanayi tüpü patladı. Ortalığı savaş alanına çeviren patlamada; 5 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. İzmir Valisi Süleyman Elban da patlamanın sanayi tüpünden kaynaklandığını açıkladı. Öte yandan patlama anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Canlı Anlatım Özeti
  • AFAD İNCELEME YAPTI: BİNA AĞIR HASARLI
  • ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
  • TÜPÜ DEĞİŞTİREN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
  • PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
  • PATLAMA ANI KAMERADA
  • ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ
  • ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
  • BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA
  • PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
  • ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR
  • İZMİR'DE BÜYÜK PATLAMA

01.07.2024 00:46

AFAD İNCELEME YAPTI: BİNA AĞIR HASARLI

Bölgeye gelen AFAD Başkanı Okay Memiş, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. AFAD olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.


30.06.2024 21:33

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Sokağı savaş alanına çeviren ve toplamda 57 kişinin yaralandığı patlamada; Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ'ın (24) yaşamlarını kaybettikleri öğrenildi. Kardeşlerden Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz'ın olay esnasında restoranda bulundukları, Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları tarafından ifade edildi. Morg önünde bekleyen cenaze yakınlarının büyük üzüntü yaşadıkları gözlemlendi.


30.06.2024 19:29

TÜPÜ DEĞİŞTİREN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 5 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı sanayi tipi tüp patlamasına ilişkin, iş yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


30.06.2024 17:30

PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."


30.06.2024 17:15

PATLAMA ANI KAMERADA

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir binada sanayi tüpü patladı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği onlarca kişinin de yaralandığı patlama güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

PATLAMA ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLATIN

Son dakika | İzmir'de şiddetli patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim


30.06.2024 17:14

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Sanayi tipi tüpün neden olduğu patlamada ölü sayısı yükseldi. Etrafın savaş alanına döndüğü patlamada 5 kişi hayatını kaybederken 63 kişi de yaralandı. Patlama bölgede bulunan 11 binada hasara neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.


30.06.2024 17:00

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Öte yandan CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum"


30.06.2024 16:50

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir  patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.

Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."


30.06.2024 16:30

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

İzmir Valisi Süleyman Elban da patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamanın sanayi tüpünden kaynaklı olduğunu söyledi.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim


30.06.2024 16:00

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İlk belirlemelere göre; patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Öte yandan patlamanın ardından bölgede yaşanan panik anları cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim


30.06.2024 15:30

İZMİR'DE BÜYÜK PATLAMA

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir binada sanayi tüpü patladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamanın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim


Yer: İzmir

Son dakika haberinin detayları gelecek...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...