Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Selçuk ve Menderes'te son durum, alevler kontrol altında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
29 Haziran 2024 13:51 - Güncelleme : 30 Haziran 2024 10:41

Son dakika haberi: İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale etti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerin yaklaştığı mahallede bazı vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; Selçuk, Menderes ve Çeşme'deki yangınlar sabahın erken saatlerinde kontrol altına alındığını açıkladı. 500 hektarlık alanda etkili olan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, yangınlarla ilgili soruşturmada gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

Canlı Anlatım Özeti
  • 3 YANGIN KONTROL ALTINDA
  • SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
  • BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA
  • BAKAN YUMAKLI: ÖNÜMÜDEKİ GÜNLERDE ALARM DURUMUNDA OLACAĞIZ
  • BÖLGEDEKİ OTELLER BOŞALTILDI
  • JANDARMA OLAYI ARAŞTIRIYOR
  • TSK'DAN YANGIN ÇALIŞMALARINA DESTEK
  • BAKAN YUMAKLI: YANGINLA MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR
  • TİRE DE YANIYOR
  • SELÇUK-KUŞADASI'NA YANGIN SIÇRADI KARA YOLU KAPANDI
  • İKİ İLDE DE ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR
  • TAHLİYE SÜRÜYOR! JANDARMA BÖLGEDE ANONS GEÇİYOR
  • ÇEŞME- İZMİR OTOBANI TRAFİĞE KAPATILDI
  • BİR YANGIN DA ÇEŞME'DE ÇIKTI
  • MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ
  • BURSA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
  • BURSA'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI
  • ALEVLERE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR
  • EKİPLER SEFERBER OLDU
  • MENDERES'TE ORMAN YANGINI

30.06.2024 10:33

3 YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de çıkan yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınların çıkış sebeplerine ilişkin incelemelerin devam ettiğini söyleyen Yumaklı, gözaltına alınanlar olduğunu söyleyip şu ifadeleri kullandı:

"Selçuk, Menderes ve Çeşme'de devam eden yangınla mücadele devam ediyor demiştik. An itibarıyla her 3 yangın da kontrol altına alındı.

Yangının çıkış sebepleri valiliğimiz tarafından araştırılıyor. Menderes yangını bir hobi bahçesinden çıkmıştı. İlgili kişiler gözaltında. Dün yine İzmir'de 6 büyük yangın oldu. Bunlardan biri de Çeşme'deydi. Oradaki yangın ise sigara izmaritinden çıktı. O kişi de gözaltında.

İster bilinçli ister bilinçsiz olsun orman yangınına sebep olanların çok ağır müeyyidelerle karşılaşacağını belirtmek istiyorum. Bu konunun telafisi yok.

Yangınlarda çok şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yok. Yanan ev ya da tesis yok. Bu da bu şekilde bitmiş oldu. Yangın oluşturacak çok basit, küçücük bir ateşin bile büyük sonuçları olacağını unutmayın. Piknik yerlerindeki belirtilen kurallara mutlaka uyalım. Şu anda aktif herhangi bir yangın yok."


30.06.2024 07:00

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'deki orman yangınlarına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Yumaklı şu ifadeleri kullandı:

"Yangın söndürme uçaklarımız, helikopterlerimiz ve kara gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orman Kahramanları, Aydın Kuşadası ve İzmir Selçuk için canla başla görevinin başında"


30.06.2024 03:52

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir Susurluk'taki yangının enerjisinin ciddi bir şekilde düşürüldüğünü, İzmir Selçuk ve Menderes'teki yangınlara müdahalelerin sürdüğünü söyledi.


29.06.2024 23:40

BAKAN YUMAKLI: ÖNÜMÜDEKİ GÜNLERDE ALARM DURUMUNDA OLACAĞIZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; İzmir, Aydın ve Çanakkale'deki orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı gece boyunca yangına müdahalenin sürdüğünü söylerken, Türkiye genelinde 30'u kırsal olmak üzere 44 adet yangın çıktığını söyledi. 

Bakan Yumaklı'nın açıklaması şu şekilde:

"Bunlardan 11 tanesi yüksek riskli yangın olarak görülüyor. 6 tanesine gereken müdahaleler yapıldı ve kontrol altına alındı. İzmir Torbalı, Çeşme'de yangının enerjisi düşürüldü, tehdit yok. İzmir Menderes ve Selçuk'ta başlayan yangınlara müdahale devam ediyor. Menderes henüz kontrol altına alınmadı. Yerleşim yerleri açısından risk yok. Selçuk yangınına 480 arkadaşımızla müdahalede bulunduk. Menderes yangınına 360 arkadaşımız müdahaleye başladı. Selçuk-Kuşadası yolu kapalı, şimdilik açılması mümkün değil. Havaların ısınması ile birlikte daha tedbirli olmalıyız. Yangınların yüzde 90'ı insanların girişimi ile oluyor. Önümüzdeki günlerde de alarm durumunda olacağız."


29.06.2024 22:22

BÖLGEDEKİ OTELLER BOŞALTILDI

Rüzgarın da etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan 2 otel ve evler ile Pamucak bölgesindeki bir otel tahliye edildi. Burada konaklayanların, çevredeki diğer otellere yönlendirildiği öğrenildi.
Ayrıca Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltıldı. Buradaki hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 1. Resim


29.06.2024 21:50

İZMİR VALİSİ SON DURUMU AÇIKLADI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Selçuk'ta yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün kentte sabahtan itibaren irili ufaklı 17 yangın çıktığını, bunun 5'inin küçük, 12'sinin ise büyük olduğunu söyledi.

Yangınların 2'si dışında diğerlerinin kontrol altına alındığını belirten Elban, "Menderes'te 2 farklı yangınımız vardı, birisi Şaşal bölgesinde birisi de Çamönü köyünde. Şaşal bölgesindeki de kontrol altına alındı. Çamönü köyündeki yangınımız henüz kontrol altına alınmamakla birlikte yangının şiddetinde ciddi bir azalma var." bilgisini verdi.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 1. Resim

JANDARMA OLAYI ARAŞTIRIYOR

Selçuk'un Pamucak mevkisindeki yangının saat 17.12 itibarıyla başladığını ve 8 dakika sonra hava araçlarının yangına hızla müdahale ettiğini vurgulayan Elban, şöyle devam etti:

"Pamucak ve Menderes'te Allah'a şükür can kaybımız ya da yaralımız bulunmuyor. Menderes'te yerleşim yeri dışında bulunan evde birer oda ya da bir eklenti bölümünde hafif bir yangın oldu. Orman dışında büyük bir zararımız olmadı. Burada da yine çok şükür yerleşim yerlerine ciddi bir tehdit gözükmüyor. Yangın biliyorsunuz Selçuk-Kuşadası sınırında başladı. Daha sonra yangın Kuşadası tarafına sirayet etti. Ancak biraz önce bölge müdürümüz ve diğer ekiple havadan yangını takip ettik. Özellikle Kuşadası ve diğer bölgelerde yangının enerjisi düşmüş durumda. Kontrol altına alınmadı ancak başladığı saatlerdeki yoğun bir yangın şiddeti de yok."
Selçuk'taki yangının küçük bir tarlanın olduğu bölgeden çıktığını hatırlatan Vali Elban, şu an için bir gözaltı olmadığını ancak jandarmanın konuyu detaylıca araştırdığını sözlerine ekledi. 

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 2. Resim


29.06.2024 21:08

TSK'DAN YANGIN ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yangın çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi: "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Cougar helikopter ile 2 adet CH-47 helikopter, İzmir’deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlamaya devam ediyor."

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 1. Resim


29.06.2024 20:02

BAKAN YUMAKLI: YANGINLA MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de devam eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yumaklı, "İzmir’de devam eden; Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen, Çeşme yangınlarına11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren #OrmanınKahramanları cansiparane mücadelesini sürdürüyor" dedi. 


29.06.2024 19:42

TİRE DE YANIYOR

İzmir'in Tire ilçesi Hasançavuşlar Mahallesi Mersindere mevkisindeki ormanlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 1. Resim


29.06.2024 18:30

SELÇUK-KUŞADASI'NA YANGIN SIÇRADI KARA YOLU KAPANDI

İzmir’in Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde de yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk-Kuşadası kara yolu trafiğe kapatıldı. Bölgedeki oteller tahliye edilmeye başladı.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Vatandaşlar tahliye ediliyor, otoban kapatıldı - 1. Resim


29.06.2024 17:28

İKİ İLDE DE ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde ve Karaman'ın Ermenek ilçesinde de orman yangını çıktı. İzmir dahil olmak üzere 3 ildeki orman yangınlarını söndürmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor.


29.06.2024 17:20

TAHLİYE SÜRÜYOR! JANDARMA BÖLGEDE ANONS GEÇİYOR

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.


29.06.2024 17:13

ÇEŞME- İZMİR OTOBANI TRAFİĞE KAPATILDI

Ekiplerin Çeşme'deki yangına havadan ve karadan müdahalesini devam ediyor. Bir başka yangında da Çeşme-İzmir otobanı trafiğe kapatıldı.


29.06.2024 17:00

BİR YANGIN DA ÇEŞME'DE ÇIKTI

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının ardından bir yangın da Çeşme’de çıktı. Ekipler, o yangına da havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir'de orman yangını: Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor - 1. Resim


29.06.2024 16:00

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildiğini duyurdu.


29.06.2024 15:30

VATANDAŞLAR TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

29.06.2024 15:15

BURSA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Bursa'nın dağ ilçelerinden biri olan Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde Uludağ'ın güney yamaçlarını oluşturan ormanlık alanda başlayan yangın ekiplerin gayretli çalışmaları neticesinde kontrol altına alındı.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir ve Bursa'da orman yangını: Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor - 1. Resim


29.06.2024 14:51

BURSA'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Bursa'nın dağ ilçelerinden biri olan Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde Uludağ'ın güney yamaçlarını oluşturan ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle yayılıyor.

Son dakika | Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir ve Bursa'da orman yangını: Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor - 1. Resim


29.06.2024 14:30

ALEVLERE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Orman Bölge Müdürlüğü, yangının 12.53'te çıktığını, ilk müdahalenin 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.


29.06.2024 13:20

EKİPLER SEFERBER OLDU

Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika | İzmir'de orman yangını: Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor - 1. Resim


29.06.2024 13:00

MENDERES'TE ORMAN YANGINI

İzmir'in Menderes ilçesinden saat 13.00 sıralarında ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

Son dakika | İzmir'de orman yangını: Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor - 2. Resim


Yer: İzmir

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...