Tgrt Haber

Son dakika | Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve teğmenler değerlendirmeleri: Hesabını soracağız

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
09 Eylül 2024 19:05 - Güncelleme : 09 Eylül 2024 20:01

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin konulara değindi. Her kabinenin ana gündeminin ekonomi olduğunu vurgulayan Erdoğan son günlerde konuşulan Narin Güran'ın öldürülmesi ve teğmenlerin kılıçlı yeminine de değindi. Teğmenlerin yemininde siyasi hesap olduğuna dikkat çeken Erdoğan Atatürk istismarına dikkat çekti. Narin'i öldürenlerin bulunması için de konunun takipçisi olacağını vurguladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 3,5 saat süren kabine sona erdi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan​ teğmenlerin kılıçlı yemini ve 8 yaşındaki Narin Güran'ın katillerinin bulunması konularına da özellikle değindi. Ekonominin her toplantıda ana gündem olduğunu söyleyen Erdoğan, enflasyonda düşüşün süreceğini vurguladı. İşte konuşmasından satır başları:

"ORDUMUZUN ÜZERİNDEN SİYASİ HESABA MÜSAADE ETMEYİZ"

-Bu sene harp okullarımızda 1613 öğrencimiz mezun oldu. Okul mezunlarımızın tamamının kadın teğmenler olması anlamlıydı. İyi yetişmiş, disiplinli vatansever gençlerimizle iftihar ediyoruz. TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. Ordumuzun disiplinine itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin de karşısındayız. Demokratik çerçevede tahkikatı çok boyutlu şekilde yürüyoruz.  Cumhuriyetimizin banisi İstiklal Harbi'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in yıpratılmasına izin vermeyiz. Ordumuzun üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Türkiye'ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. 

YENİ ANASAYA VURGUSU

-Muhalefet yine istismar siyasetine sarılarak seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor. Şimdi çıkmışlar yüzleri kızarmadan ahkam kesiyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerine kimyasal silah iftirası atanlarla kol kola olanların sözlerinin kıymeti yoktur. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Yeni ve sivil anayasa konusuna ağırlık vereceğiz. Meclisin sivil anayasa yapması millete ödevidir.

"NARİN KIZIMIZIN HESABINI SORACAĞIZ"

-Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun takipçisiyim. Sadece Narin evladımızın değil tüm çocuklarımızın gözündeki ışığı söndüren canilerle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Son dakika | Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor - 1. Resim

"ORTAK GÜNDEM EKONOMİDİR"

-Muhalefetin tuzak gündemlerinin peşine takılmıyoruz. Önceliğimiz vatandaşlarımızın sorunlarıdır. Tüm kabinenin ortak gündemi ekonomidir. Popülist vaatlerin havada uçuştuğu seçimde, seçim ekonomisi uygulamadık. Ekonomi​ programımıza bağlı kaldık. Enflasyonda haziranda başlayan düşüş ağustosta da devam etti. Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız. Kamu maliyesini depremin etkisine rağmen toparlandık. Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecektir. Bu süreç beraberinde kalıcı refah artışı getirecektir. Biz gücünü insan kaynağından bir ülkeyiz. Büyümenin istihdam oluşturması çok önemlidir. 2024 yılında kredi notu 3 kuruluşça artırılan tek ülke Türkiye oldu.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

-Vatandaşlarımdan kendi meselelerini çözemeyen kifayetsizlere kulak asmamalarını istiyorum. Sorun varsa aşacak olan biziz. Zorlukların üzerinden gelecek olan biziz. 

Son dakika | Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...