Tgrt Haber

Son dakika! Kar İstanbul'a yaklaşıyor! Trakya bembeyaza büründü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
26 Kasım 2023 12:27 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 15:48

Son dakika haberi... Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Trakya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Karın akşam saatlerine doğru yerel olarak İstanbul'da da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üst üste yaptığı uyarıların ardından yurt genelinde sağanak, kuvvetli rüzgar​ ve kar yağışı​ etkili oluyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgısı Trakya​'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde kendini gösterdi.

KÖYLÜLERİ MUTLU ETTİ

Edirne​'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan'a sınır köylerinden olan Hamzabeyli'de sabaha karşı başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Etkili olan kar yağışıyla birlikte her yer beyaza büründü. Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli, Vaysal, Kalkansöğüt ve diğer yakın köylerde etkili olan kar, köylüleri sevindirdi.

Avrupa’ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiğe kapanmaması için kar küreme çalışmaları devam ediyor. Kar yağışının belli aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kırklareli'nde kar yağışı Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda etkili oldu. Karayolları ekipleri, yağışın yoğun olduğu kesimlerde ulaşımın aksamaması için küreme ve tuzlama çalışmasında bulunuyor.

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kent merkezinde de kar aralıklarla etkili oluyor. Tekirdağ'da da yüksek kesimler kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplandı.

İSTANBUL'DA HAZIRLIKLAR TAMAM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, kar yağışı İstanbul’da da kendini gösterecek Yağışların öğlen saatlerinden sonra şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

AKOM verilere göre, İstanbul, güne 7°C civarına gerileyen hava sıcaklıkları ve çok bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Gün boyu aralıklar hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 6°C’ler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise 5 bin 318 personel, 2.016 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan ihbarlara müdahale ediyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...