Tgrt Haber

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 5'e yükseldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 09:15 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 17:39

Son dakika haberi: Kırklareli'ndeki selde kaybolan son 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte gelen görüntüle, bölgede durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi. Öte yandan olaya ilişkin adli soruşturma başlatılırken, bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi gözaltına alındı.

Kavurucu sıcakların ardından ülkenini birçok bölgesinde etkili olan kuvvetli sağanak, hayatı felç etti. Yağışlarla birlikte sel​ ve taşkınların vurduğu, Kırklareli​ Longoz Ormanlarında bulunan Bungalov tatil tesisindeki evlerinin sürüklenmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise kaybolmuştu.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

Kayıp​ ihbarı üzerine bölgeye giden arama-kurtarma ekipleri, yoğun bir çalışma yürüttü. Ekiplerin gece-gündüz sürdürdüğü çalışmalardan acı haber geldi. Selde kaybolan dört kişinin üçünden acı haberi geldi. Doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın da cansız bedenine ulaşılmasıyla ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp Ahmet Baki Şimşek'i arama çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Öte yandan AFAD tarafından yapılan açıklamada ise 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesinin bölgede görev yaptığı aktarılmıştı. Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon tırı ve 1 mobil baz istasyonu sevk edildi.

SORUŞTURMADA GÖZALTI KARARI

Sel felaketine ilişkin adli soruşturma başlatılırken, bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi gözaltına alındı.

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 5'e yükseldi

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda; Kırklareli’ndeki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaş için arama-kurtarma çalışmaları devan ettiğini aktardı.

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 5'e yükseldi

Ekipte, UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişinin bulunduğunu aktaran Koca, "Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur" dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1699293087506333722

SAĞANAK İSTANBUL'U DA VURDU: 2 CAN KAYBI

Uzun süredir kavurucu sıcakların etkili olduğu İstanbul'da da beklenen yağmur felaketle geldi. Başakşehir'de etkili olan şiddetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Evler, iş yerleri ve araçlar sular altında kalırken acı haberler Başakşehir ve Küçükçekmece'den geldi. Sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 5'e yükseldi

METREKAREYE 150 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taşkınlar nedeniyle 12 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün akşamki yağışlardan 1754 ev ve işyerinin etkilendiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, bazı yerlerde metrekareye 150 kilogram yağış düştüğünü belirterek, 2137 personel ve 1161 araçla sahada olduklarını söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...