Tgrt Haber

Son dakika! Kırmızı Bülten’le aranan uyuşturucu kartelinin lideri İstanbul’da yakalandı

10 Kasım 2023 11:05 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 11:25

Son dakika haberi: Kırmızı Bülten’le aranan "Kompanio Bello" adlı uyuşturucu kartelinin lideri İstanbul’da düzenlenen "Kartel Operasyonu" ile yakalandı.

İstanbul’da düzenlenen "Kartel Operasyonu" ile İtalya ve Arnavutluk makamlarınca; Kırmızı Bülten’le aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı.

Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası Kompanio Bello isimli uyuşturucu karterinin lideri Dritan Rexhepi, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından Kırmızı Bülten​ ile iadesi amacıyla uluslararası seviyede aranıyordu.

SAHTE PASAPORTLA YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından uluslararası takibe alınan zehir tacirinin İstanbul Havalimanından Türkiye’ye Benjamin Omar Perez Garcia ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edildi. Dritan Rexhepi’nin yakalanması için hemen Kartel operasyonu yapıldı.

Kompanio Bello" isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince ortaklaşa yapılan çalışmalarla ve İtalyan Polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu kartel liderinin yeri belirlendi. İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan Kartel Operasyonuyla yakalandı.

BAKAN YERLİKAYA: MÜCADELE SÜRECEK

Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Aziz Milletimiz bilmesini isterim ki; Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Gözlerinden Öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla artarak devam edecek” dedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1722887140499968309

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...