Tgrt Haber

Son dakika | Malatya'da 6 büyüklüğünde deprem herkesi korkuttu! Naci Görür hemen açıklama yaptı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ekim 2024 11:31 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 12:49
Son dakika | Malatya'da 6 büyüklüğünde deprem herkesi korkuttu! Naci Görür hemen açıklama yaptı

Son dakika haberi: Malatya'da meydana gelen 6 büyüklüğünde deprem sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Naci Görür korkutan depremin 6 Şubat depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğunu söyleyerek, "Endişe yok" dedi. Osman Bektaş ise hasarlı binalara dikkat edilmesi gerektiğini ve artçıların süreceğini vurguladı.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre; Malatya​'nın Kale​ ilçesinde 6 büyüklüğünde bir deprem​ meydana geldi. Kandilli 10.46'da gerçekleşen depremin yerin 6.5 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Depremin çevre illerden de hissedilmesiyle vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Son dakika | Malatya'da 6 büyüklüğünde deprem sonrası Naci Görür açıklama yaptı! - 1. Resim


Korkutan depremin ardından uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. Ünlü deprem​ uzman Naci Görür sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

"ENDİŞE YOK"

Depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirten deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu sarsıntının, 2020 Elazığ depreminde büyük ölçüde kırılan fay hattıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Görür, 6 Şubat 2023'te meydana gelen büyük depremlerin bu faya enerji transfer etmiş olabileceğini belirterek, bu nedenle bugünkü depremin meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Görür, vatandaşlara endişe edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Son dakika | Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: Sarsıntı çevre illerden de hissedildi! Vatandaşlar sokağa döküldü - 7. Resim


"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

Görür sözlerine şöyle sürdürdü: "Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşehrilerime duyuru: Malatya​ ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun"

Son dakika | Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: Sarsıntı çevre illerden de hissedildi! Vatandaşlar sokağa döküldü - 2. Resim


OSMAN BEKTAŞ: HASARLI BİNALARA DİKKAT

Malatya'da meydana gelen 6 büyüklüğünde deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Hasarlı binalar konusunda uyaran Bektaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"7,8 ve 7,5 Maraş Deprem çiftinin gecikmiş, ancak beklediğimiz, yıkıcı, orta büyüklükteki artçı bir depremidir. Büyük depremden hasar almış binalar risk yaratır. Aktif faylarla çevrili Malatya Ovasına artçılar devam edecektir"

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin16 Ekim 2024 11:56

Böyle haberler hepimizi üzüyor ama umutlu olmak güzel, en azından iyi bir açıklama geldi

Sonraki Haber Yükleniyor...