Tgrt Haber

Son dakika! Malatya'da 5 katlı ağır hasarlı bina çöktü

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA, AA, TGRT Haber
08 Mart 2023 16:24 - Güncelleme : 08 Mart 2023 19:46

Son dakika haberi: Malatya'da Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 5 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Binanın yıkılmasından hemen sonra harekete geçen ekipler, enkazda çalışma başlattı. Vali Hulusi Şahin, içeride kimsenin olmadığına dair bilgilerinin olduğunu, ancak tedbir amacıyla arama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar alan Malatya​'nın Yeşilyurt​ ilçesindeki 5 katlı bina, kendiliğinden çöktü.  Binanın yıkılmasından hemen sonra harekete geçen AFAD​, itfaiye, askerler ve sağlık ekipleri binanın enkazında herhangi bir canlının olup olmadığına dair çalışma başlattı.

ENKAZDA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Binadaki çökmenin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizde ağır hasarlı 5 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi alınmış olup ekiplerimiz hızla bölgeye sevk edilmiştir. Enkazda tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Hulusi Şahin, çöken binanın içinde kimsenin olmadığına dair bilgilerin olduğunu ancak tedbiren arama çalışmalarının devam ettirildiğini belirtti.

"BİNAYA GİRİLEMEZ MÜHRÜ KONULMUŞTU"

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da "Aldığımız bilgiye göre binada kimse yok. Binaya girilemez mührü konulmuştu. Epey bir yaraları sarıyoruz. İkinci depremde çok yıkılmalar oldu. Can kaybımız az ama yıkılmalar çok fazla. İkinci depremde çok fazla vatandaş evlerinde değildi. Devletimizin gücüyle eski günlere döneceğiz" İfadelerini kullandı.

Son dakika! Malatya'da 5 katlı ağır hasarlı bina çöktü

ŞANLIURFA'DA DA BİNA ÇÖKMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa bulunan ağır hasarlı bir binada daha çökmüş, olay sırasında yoldan geçmekte olan bir vatandaş üzerine düşen molozlar nedeniyle yaralanmıştı.

Kaynak: İHA, AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...