Tgrt Haber

Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya darbe: 7 terörist öldürüldü

19 Aralık 2023 10:51 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 11:07

Son dakika haberi: Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 PKK’lı ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG'li olmak üzere 7 terörist öldürüldü.

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK​'ya ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Sınır ötesinde başarılı operasyonlarla örgüt mensupları tek tek etkisiz hale getiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı, Irak​ ve Suriye​'nin kuzeyinde 7 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi. 

"PKK İÇİN NE IRAK NE DE SURİYE'NİN KUZEYİ GÜVENLİ"

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teröristler için ne Irak’ın ne de Suriye’nin kuzeyi güvenli! Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 PKK’lı ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG'li olmak üzere 7 terörist etkisiz hâle getirildi." denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1737018539893006721

HAKKARİ​ KIRSALINDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Hakkari'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 15 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda; PKK/KCK terör örgütüne ait 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet mavzer tüfek, 725 adet 7.62 mm fişek, 450 adet 5.56 mm fişek, 16 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir" denildi.

ŞIRNAK’TA 3 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda 3'ü ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu 5 kişi gözaltına alındı.

Terörle mücadele çerçevesinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına 5 şüpheliden 2'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İkna yoluyla teslim olan 3 örgüt mensubunun işlemleri devam ediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...