Tgrt Haber

Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya darbe üstüne darbe: Saldırı hazırlığındaki 6 terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 14:49 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 15:20
Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya darbe üstüne darbe: Saldırı hazırlığındaki 6 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Eli kanlı terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indiriliyor. Diyarbakır ve Irak'ta öldürülen 7 teröristin ardından Fırat Kalkanı bölgesinde de saldırı hazırlığındaki 6 teröristin etkisiz hale getirildi.

Kahraman Mehmetçik​'in yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inlerde tespit edilen terörist düzenlenen operasyonlarla tek tek etkisiz hale getiriliyor.

Sabah saatlerinde Diyarbakır​'ın Kulp​ ilçesinde 1'i kırmızı listede 4, Hakurk ve Pençe-Kilit bölgelerinde ise 3 olmak üzere 7 terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristlere nefes aldırmayan Mehmetçik'ten PKK​'ya bir darbe daha indirildi.

"HAK ETTİKLERİ GİBİ MÜDAHALEYE DEVAM EDİYORUZ"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığındaki 6 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Son öldürülen teröristlerle birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13'e yükseldi.  MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Tek amaçları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettikleri gibi müdahale etmeye devam ediyoruz! Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 6 PKK/YPG’li terörist, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı müdahalesi ile etkisiz hâle getirildi"

https://twitter.com/tcsavunma/status/1703737183834661356

KIRMIZI LİSTEDE ARANIYORDU

Öte yandan Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen teröristlerden "Axin Muş" kod adlı Hülya Demirer'in, "BTÖ'nün sözde orta saha ile Amed Eyalet sorumlusu" olarak faaliyet gösterdiği ve "Terörden Arananlar" listesinde kırmızı kategoride arandığı belirlendi.

Diyarbakır'da öldürülen teröristler...

Etkisiz hale getirilen teröristlerden "Rohat Pasur" kod adlı Cihat Ay'ın, "BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü sorumlusu" olarak faaliyet gösterdiği ve "Terörden Arananlar" listesinde turuncu kategoride yer aldığı aktarıldı. "Demhat" kod adlı Çetin Temel Demhat'ın ise "Terörden Arananlar" listesinde gri kategoride arandığı tespit edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...