Tgrt Haber

Son dakika! Meteoroloji ve AFAD'dan 5 kente kuvvetli yağış uyarısı

14 Haziran 2022 12:19 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 14:55
Son dakika! Meteoroloji ve AFAD'dan 5 kente kuvvetli yağış uyarısı

Son dakika haberi: Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü ve AFAD bazı bölgelerde kuvvetli yağış ihtimaline karşılık vatandaşlara sel, su baskını uyarısında bulundu.

Türkiye’de birçok şehirde olduğu gibi Eskişehir’de de yağışlı hava etkisini gösteriyor. Günlerdir etkili olan yağışlı hava çiftçinin yüzünü güldürürken hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden Eskişehir​ ve Bilecik​ için öğle saatlerinde başlayıp akşama kadar etkisini gösterecek ‘Kuvvetli Yağış’ uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağışın aynı zamanda Bursa’nın doğusundaki bulunan İnegöl, Yenişehir, Kestel, Keles, İznik ilçelerinde de etkili olması bekleniyor.

'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI

Ayrıca ulaşımda aksamalara, yıldırım düşmesine, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbir alması gerektiği belirtildi.

AFAD da kuvvetli yağışlara ilişkin açıklama yaptı. AFAD, "Bugün öğle saatlerinden sonra, Ankara​, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa​'nın doğusunda kuvvetli yağış​ bekleniyor.  Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." ifadelerini kullandı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI METNİ

Beklenen yağışlara ilişkin Ankara Valiliği de bir uyarı metni yayımladı ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat ve önlem çağrısında bulundu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...