Tgrt Haber

Son Dakika! Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti! Meclis kürsüsünde bayılmıştı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 12:52 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 13:43
Son Dakika! Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti! Meclis kürsüsünde bayılmıştı

Son dakika haberi... TBMM Genel Kurul'daki konuşması sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Bitmez'in vefatının ardından siyasilerden peş peşe taziye mesajı gelirken, cenaze programı da belli oldu.

TBMM​ Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında kalp krizi​ geçiren Saadet Partisi​ Milletvekili Hasan Bitmez​ hayatını kaybetti. Haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu. 

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Bakan Koca şu ifadelere yer verdi:

"12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli​ Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat etti. Sn. vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun." 

KARAMOLLAOĞLU: DAVA ADAMINA YARAŞIR BİR HAYAT SÜRDÜ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hasan Bitmez'in vefat haberinin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve 'Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.' Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun."

https://twitter.com/T_Karamollaoglu/status/1735236072991244424

KURTULMUŞ: MAALESEF KAYBETTİK"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez'i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi ile Meclis'te ortak grup kuran Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Başımız Sağ Olsun. Kıymetli yol arkadaşımız, Saadet-Gelecek Grubumuzun Kocaeli Milletvekili değerli kardeşim Hasan Bitmez’i TBMM kürsüsünde Gazzeli mazlumların hakkını savunurken yaşadığı rahatsızlık sonrası kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için başsağlığı mesajı yayımladı. Özel mesajında, "TBMM Genel Kurulunda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" mesajına yer verdi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise "Başımız sağ olsun. TBMM kürsüsünde konuşurken rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Saadet Partisi camiasına sabır diliyorum. Hasan Bey'i daima hakkı, adaleti savunan biri olarak hatırlayacağız. Mevlam rahmetiyle muamele etsin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" mesajını paylaştı.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in cenaze programı belli oldu. Bugün 16.00’da TBMM’de resmi tören düzenlenecek. Cenaze namazı yarın Cuma namazına müteakiben Fatih Camii’nde kılınacak. Bitmez, daha sonra Saadet Partisi'nin kurucu lideri necmettin Erbakan'ın da kabrinin bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...