Tgrt Haber

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten DEAŞ'a ortak darbe: Saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 11:38 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 12:12
Son dakika! MİT ve Emniyet'ten DEAŞ'a ortak darbe: Saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü; gayrimüslimlerin ibadet yerleri ile büyükelçiliğe saldırı planladıkları belirlenen DEAŞ'lı teröristlere yönelik operasyon düzenledi. 9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 3 üst düzey DEAŞ'lı terörist ve irtibatlı oldukları 29 kişi yakalandı.

Bölücü terör örgütü PKK​'nın üst düzey sorumlulularına nokta operasyonlarla nefes aldırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir başka terör örgütü DEAŞ​'ı da boş geçmiyor. MİT​, Emniyet Genel Müdürlüğü​ ile gerçekleştirdiği ortak operasyonla, Türkiye​'de de birçok kanlı saldırıya imza atan terör örgütü DEAŞ'a ağır darbe vurdu.

MİT ve Emniyet, Türkiye'deki kilise, sinagog ve büyükelçilik binalarına bombalı saldırı hazırlığında oldukları belirlenen çok sayıda DEAŞ'lı teröristi yakaladı.

9 İLDE ŞAFAK VAKTİ OPERASYON: 32 GÖZALTI

DEAŞ'ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) sözde istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki Kod Micbel El-Şuveyhi ve Ebu Leys Kod Mohammed Hilaf Ibrahim’in Türkiye’deki sinagog ve kiliselere, Abdullah El Cumeyli (K) İyheb Elani’nin ise Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Ayrıca Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim Ibrahim ve İyheb Elani’nin yanı sıra Selman-ı Farisi Taburu yapılanması ile irtibatlı 29 şüpheli, MİT ve Emniyet koordinesinde 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen şafak operasyonuyla yakalandı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

EYLEMLERİ İTİRAF ETTİLER

Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim Ibrahim ve İyheb Elani sorgularındaki ilk ifadelerinde; DEAŞ’a katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye’de DEAŞ bünyesindeki faaliyetleri, Türkiye sınırları içinde DEAŞ adına faaliyet yürüten kişiler ve yürütülen faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Operasyon sonucu DEAŞ adına Türkiye'ye yönelik faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu’nun çalışmaları akamete uğratılmış oldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...